Εμφανές σκυρόδεμα με ανοίγματα για φυσικό φωτισμό

Πρόκειται για μια κατοικία σε μια προστατευόμενη δασώδη περιοχή στη Λευκωσία, με έντονες υψομετρικές διαφορές, η οποία επέτρεπε ευφάνταστες λύσεις. Δύο πανομοιότυποι όγκοι τοποθετήθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο σε αντικατοπτρισμό και ενώθηκαν με μια εκσκαφή στο χαμηλότερο επίπεδο, δίνοντας την εντύπωση ότι το κτίριο κόπηκε στη μέση.
Τα υλικά περιορίζονται κυρίως στο σκυρόδεμα, στο μέταλλο και στο γυαλί, συμπληρώνοντας την απλότητα του σχεδιασμού. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, είναι η χρήση του φυσικού φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους, μέσα από τομές που δημιουργούν ανοίγματα στους τοίχους και την οροφή των δύο όγκων, προσφέροντας άπλετο φως και μοναδική θέα. Φωτογραφίες: Creative Photo Room

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση loft στο Λος Αντζελες

Διαμόρφωση loft στο Λος Αντζελες

Σε μια αποθήκη του 1924 που βρίσκεται στην περιοχή Arts στο κέντρο του Λος Άντζελες, οι αρχιτέκτονες διαμόρφωσαν μια ζεστή κατοικία διατηρώντας εμφανή τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού. Το δάπεδο…
Μετατροπή παλιού νοσοκομείου σε γκαλερί τέχνης

Μετατροπή παλιού νοσοκομείου σε γκαλερί τέχνης

Ένα παλιό εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, που χτίστηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας στη δεκαετία του 1950, έγινε γκαλερί τέχνης και χώρος εκδηλώσεων. Η γενική επισκευή ξεκίνησε με το γκρέμισμα των τοίχων, αποκαλύπτοντας τον σκελετό…
Ανακαίνιση διώροφου διαμερίσματος στη Ρώμη

Ανακαίνιση διώροφου διαμερίσματος στη Ρώμη

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα παλιό αριστοκρατικό κτίριο, κοντά στην Piazza Navona στη Ρώμη, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό και αρχιτεκτονικό αστικό μωσαϊκό. Η ανακαίνιση λαμβάνει υπόψη αυτή τη μοναδική απόχρωση και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.