Γραφεία σε κτίριο εργοστασίου, με αίθριο

  • Space Encounters

Δύο μεγάλα θερμοκήπια με μεταλλικό σκελετό αποτελούν χώρους συνάντησης της εταιρείας που στεγάστηκε στο χώρο παλιού εργοστασίου στο  Άμστερνταμ. Στο κτίριο, απομακρύνθηκαν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι στο επίπεδο του εδάφους και τα θερμοκήπια, τα οποία φτάνουν μέχρι την οροφή, όπου συνδέονται με φεγγίτες, διαχωρίζουν το χώρο σε δύο γραφεία που μοιάζουν με διάδρομο. Δύο όροφοι γραφείων βρίσκονται στην άλλη πλευρά της σειράς θερμοκηπίων και συνδέονται με καμπύλη σκάλα. Φωτογραφία Jordi Huisman και Charlotte Odijk.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη ιματιοθήκη

Ξύλινη ιματιοθήκη

Ξύλινη περσιδωτή ειδική κατασκευή σε φυσικό χρώμα, η οποία αποτελεί την ιματιοθήκη στην είσοδο διαμερίσματος στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Κατάστημα δώρων σαν σπηλιά στο νέο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ

Κατάστημα δώρων σαν σπηλιά στο νέο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ

Στο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ στη Ντόχα, του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, το κατάστημα δώρων χαρακτηρίζεται από κυματιστές ξύλινες επιφάνειες, και σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Koichi Takada. Εμπνευσμένο από το εσωτερικό σπήλαιου…
Διαμόρφωση καθιστικού σε διαμέρισμα στην Κύπρο

Διαμόρφωση καθιστικού σε διαμέρισμα στην Κύπρο

Ως τρόπος διαχωρισμού της χρήσης και της ατμόσφαιρας των διαφόρων χώρων, το επίπεδο του σαλονιού και της τραπεζαρίας τοποθετήθηκε λίγο χαμηλότερα. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως γήινα υλικά - ξύλο, λευκή πέτρα και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.