Αποκατάσταση κατοικίας στο λιμάνι

  • Su00f8ren Ravn
  • Poul Henning Su00f8rensen

Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία εφοπλιστή στο λιμάνι του Vejle στη Δανία, και σηματοδοτεί την παλιότερη αποβάρα του. Το 1931 το κτίριο μετατράπηκε σε αποθήκη και κατάστημα χειροτεχνίας και λειτουργούσε μέχρι σήμερα. Οι αρχιτέκτονες σχεδίθασαν τηνμετατροπή του ιστορικού κτιρίου σε σύγχρονο χώρο γραφείων υψηλών προδιαγραφών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας αναπτυσόμενης εταιρείας επενδύσεων.
Οι αρχικοί τοίχοι έχουν καθαριστεί και τατούβλα είναι πλέον εμφανή, ενώ οι νέοι εσωτερικοί τοίχοι είναι λευκοί και τα δάπεδα επενδύθηκαν με φυσικό ξύλο.
Το έργο προτάθηκε για το βραβείο RENOVER' 2017, βραβείο αρχιτεκτονικής της Δανίας για έργα ανακαίνισης και αλλαγής χρήσης. Η ομάδα κριτών εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την προσοχή του έργου στη λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα της κατασκευής και τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Φωτογραφίες Adam Mørk.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κτιστά έπιπλα σε εξοχική κατοικία

Κτιστά έπιπλα σε εξοχική κατοικία

Τα κτιστά έπιπλα σε λευκό χρώμα ενοποιούνται με τις κατακόρυφες λευκές επιφάνειες και δημιουργούν αντίθεση με την οροφή από εμφανές σκυρόδεμα και το δάπεδο από πέτρα. Φωτογραφία: Βασίλης Σκοπελίτης
Καθιστικό σε περβάζι παραθύρου

Καθιστικό σε περβάζι παραθύρου

Κτιστός καναπές σε κατοικία στη Βραζιλία, ο οποίος ενσωματώνεται στο κτιριακό κέλυφος και βρίσκεται σε άμεση επαφή με το μεγάλο υαλοστάσιο. Αρχιτεκτονική μελέτη: Marcio Kogan, Φωτογραφία: Nelson Kon
Υπνοδωμάτιο σε ενιαίο χώρο

Υπνοδωμάτιο σε ενιαίο χώρο

Στο έργο "Athens Color Cube", στο πλαίσιο αλλαγής χρήσης ενός γραφειακού χώρου σε διαμερίσματα, οι αρχιτέκτονες αξιοποίησαν τον προγενέστερο χαρακτήρα του ενιαίου χώρου. Ο χώρος του υπνοδωματίου διαμορφώνεται ως ένας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.