Αποκατάσταση κατοικίας στο λιμάνι

  • Su00f8ren Ravn
  • Poul Henning Su00f8rensen

Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία εφοπλιστή στο λιμάνι του Vejle στη Δανία, και σηματοδοτεί την παλιότερη αποβάρα του. Το 1931 το κτίριο μετατράπηκε σε αποθήκη και κατάστημα χειροτεχνίας και λειτουργούσε μέχρι σήμερα. Οι αρχιτέκτονες σχεδίθασαν τηνμετατροπή του ιστορικού κτιρίου σε σύγχρονο χώρο γραφείων υψηλών προδιαγραφών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας αναπτυσόμενης εταιρείας επενδύσεων.
Οι αρχικοί τοίχοι έχουν καθαριστεί και τατούβλα είναι πλέον εμφανή, ενώ οι νέοι εσωτερικοί τοίχοι είναι λευκοί και τα δάπεδα επενδύθηκαν με φυσικό ξύλο.
Το έργο προτάθηκε για το βραβείο RENOVER' 2017, βραβείο αρχιτεκτονικής της Δανίας για έργα ανακαίνισης και αλλαγής χρήσης. Η ομάδα κριτών εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την προσοχή του έργου στη λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα της κατασκευής και τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Φωτογραφίες Adam Mørk.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Υπνοδωμάτιο σε μονοκατοικία

Υπνοδωμάτιο σε μονοκατοικία

Γκρίζες και λευκές αποχρώσεις δένουν με το ξύλινο δάπεδο δίνοντας μια αίσθηση θαλπωρής και πολυτέλειας. Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου. 
Αποκατάσταση κατοικίας σε παλιά μπυραρία

Αποκατάσταση κατοικίας σε παλιά μπυραρία

Το κτίριο "Cooperage" πιστεύεται ότι έχει χτιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1900, και λειτουργούσε ως ζυθοποιία, σε μια πυκνοδομημένη περιοχή στο κεντρικό Λονδίνο. Ήδη από το 1990 λειτουργεί ως κατοικία.…
Μετατροπή φυλακής σε ξενοδοχείο

Μετατροπή φυλακής σε ξενοδοχείο

Σχεδιασμένη το 1840 από τον Heinrich Hübsch, έναν από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες του Μπάντεν, αυτή η πρώην φυλακή στο Offenburg της Γερμανίας, είναι χτισμένη από τον ίδιο κόκκινο ψαμμίτη…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.