Ανακαίνιση παλιού κτιρίου στο Τελ Αβίβ

  • Pitsou Kedem

Το παλαιό κτίριο με τους θολωτούς χώρους, στο αρχαίο λιμάνι του Τελ Αβίβ, ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Pitsou Kedem, ο οποίος πρόσθεσε λευκές σοβάδες και μαύρες επιφάνειες σιδήρου, όπως και τοξωτά παράθυρα και κουφώματα, που αντανακλούν τη μορφή των παραδοσιακών θολωτών οροφών. Το κτίριο βρίσκεται στο παλαιότερο τμήμα της πόλης του Ισραήλ και το στούντιο του Pitsou Kedem ανατέθηκε να ανανεώσει το εσωτερικό του, στο οποίο με την πάροδο των χρόνων είχαν γίνει πολλές προσθήκες, για να δημιουργήσει χώρους προσαρμοσμένους στη σύγχρονη ζωή, αλλά που να διατηρούν το χαρακτήρα της αρχικής αρχιτεκτονικής. Φωτογραφία Amit Geron.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Βιβλιοθήκη από λαμαρίνα

Βιβλιοθήκη από λαμαρίνα

Η βιβλιοθήκη από σκούρα λαμαρίνα του καθιστικού διαχωρίζει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας από τη σκάλα που οδηγεί προς το υπνοδωμάτιο στον όροφο.
Καθιστικό σε κυκλική διάταξη

Καθιστικό σε κυκλική διάταξη

Στο πλαίσιο ανακαίνισης μιας κατοικίας στη Μύκονο, το καθιστικό διαμορφώνεται σε μία κυκλική διάταξη, συμβολίζοντας την έννοια του σπιτιού και της "εστίας". Η κυκλική δομή υπογραμμίζεται και από τον κυκλικό…
Καθιστικό με εσωτερικό αίθριο

Καθιστικό με εσωτερικό αίθριο

Το ισόγειο αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο διημέρευσης με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Μια αίσθηση άνεσης χαρακτηρίζει αυτό το χώρο, ο οποίος είναι διώροφος σε ύψος και διπλασιάζεται σε βάθος,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.