Φωτοβολταϊκά και φυτεμένα δώματα σε ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια παγκοσμίως, με leed platinum

  • 3XN-DENMARK

Η "σκάλα της ενότητας", η οποία εμπνέεται από τους ολυμπιακούς κύκλους, αναπτύσσεται σε όλο το ύψος του κτιρίου και συνδέει όλους τους ορόφους μέσω ενός κεντρικού αίθριου. Αυτό το δρύινο κλιμακοστάσιο και η περιφέρειά του ορίζουν τον κεντρικό χώρο κοινωνικής δραστηριότητας και κίνησης. Η διαφάνεια και η ροή του σχεδιασμού στοχεύει να διευκολύνει και να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και την ανταλλαγή γνώσης ανάμεσα στο προσωπικό.
Μέσω των φυτεμένων και μη δωμάτων και των ο νερό της βροχής εκτρέπεται σε δεξαμενή 300 m3 και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για το πότισμα πράσινων περιοχών, έκπλυση τουαλετών και πλύσιμο αυτοκινήτων. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση πόσιμου νερού κατά 60%. Το σχέδιο περιλαμβάνει επιπλέον ένα βελτιστοποιημένο πλάνο ποτίσματος και όρια κατανάλωσης για τις συσκευές υγιεινής με μειωτές πίεσης. Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα αυτών των στρατηγικών το κτίριο διαθέτει σύστημα μέτρησης κατανάλωσης νερού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©2019 / INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE (IOC) / MØRK, ADAM - ALL RIGHTS RESERVED

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση σκάλας εξωτερικού χώρου

Διαμόρφωση σκάλας εξωτερικού χώρου

Σε μια μονοκατοικία σε δάσος, στην Ολλανδία, οι αρχιτέκτονες διαμόρφωσαν την εξωτερική σκάλα με πλάκες σκυροδέματος οι οποίες με τη σκοτία ανάμεσά τους, φαίνονται να αιωρούνται. Φωτογραφία Ronald Tilleman.
Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Σε μία κατοικία στη Νότια Καλιφόρνια, οι εσωτερικοί χώροι οργανώνονται γύρω από κήπους με διαφορετική κλίμακα, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες οπτικές θέας και γωνιές ανάπαυσης. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, προσδίδουν μια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.