Υπαίθριο καθιστικό σε συνέχεια των εξωτερικών τοιχίων

Σε εξοχική μονοακτοικία στην Πάρο, ο αύλειος χώρος λειτουργεί ως "πλατώμα" θέασης, ενώ η φύτευση ενσωματώνεται στις διαμορφώσεις των εξωτερικών χώρων. Η κατοικία προσαρμόζεται στο περιβάλλον, διαλύοντας τα όρια μεταξύ κατοικημένου και φυσικού χώρου. Το υπαίθριο καθιστικό διαμορφώνεται ως φυσική προέκταση του πέτρινου τοιχίου, που οριοθετεί τη φύτευση. Η μινιμαλιστική μορφή του προβόλου, που υιοθετεί η καθιστική επιφάνεια, υπογραμμίζεται από την εναλλαγή των υλικών. Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Περίφραξη μονοκατοικίας στην Κηφισιά

Περίφραξη μονοκατοικίας στην Κηφισιά

Στις εξωτερικές όψεις χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα παντζούρια ειδικού τύπου, που διαμορφώνουν ενιαίες ξύλινες όψεις με οριζόντιες μόνο γραμμές, μοτίβο που επαναλαμβάνεται στην ειδική μεταλλική περίφραξη. Το ίδιο ξύλο έχει…
Διαμόρφωση αιθρίου σε μονοκατοικία

Διαμόρφωση αιθρίου σε μονοκατοικία

Τo “In light House” βρίσκεται στα Βόρεια προάστια του νομού Αττικής. Για να επιτευχθεί η άμεση επαφή με το περιβάλλοντα χώρο τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα ανοίγματα, με…
Περίφραξη με διάτρητη τοιχοποιία

Περίφραξη με διάτρητη τοιχοποιία

Μία διάτρητη τοιχοποιία από εμφανές σκυρόδεμα διαμορφώνεται στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας, με στόχο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών από το δημόσιο δρόμο. Ταυτόχρονα, από την πλευρά του δρόμου,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.