Πέργκολα σε εξοχική κατοικία

Ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται με μία μεγάλη πισίνα, φύτευση και χώρο για ηλιοθεραπεία, ενώ η εξωτερική τραπεζαρία τοποθετείται κάτω από μία πέργκολα από ξύλο και μέταλλο.
Η κατοικία διακοπών ενσωματώνει φυσικά υλικά, υφές και χρώματα σε ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο, βασισμένο στην ιδιαίτερη μορφολογία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, υπογραμμίζοντας την αίσθηση αναψυχής και χαλάρωσης. Υπόλευκες επιφάνειες, τσιμεντοκονίαμα στο δάπεδο, δρύινα έπιπλα, κεραμικά πλακίδια, καθώς και λεπτομέρειες από μάρμαρο, υφάσματα και έργα αγγειοπλαστικής, προσδίδουν κομψή αισθητική σε ένα φιλόξενο χώρο, που συμβαδίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού.
ΦΩTOΓPAΦOΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αίθριο σε πισίνα

Αίθριο σε πισίνα

Σε μονοκατοικία στη Σιγκαπούρη, το αίθριο συντίθεται με δέντρα και νερό και λειτουργεί ως ένας ανοιχτός μεταβατικός χώρος, που αποτελεί τον πυρήνα της κατοικίας. Φωτογραφίες: Derek Swalwell.
Πέργκολες σε εξοχική κατοικία στην Τζιά

Πέργκολες σε εξοχική κατοικία στην Τζιά

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στο άνω τμήμα ενός οικοπέδου με έντονη κλίση και θέα στη θάλασσα, σε μία πλαγιά της περιοχής "Θόλοι" στη Τζιά. Το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος επενδύεται…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.