Διαμόρφωση τριών εξοχικών κατοικιών στη Σκιάθο

Το συγκρότημα αφορά τρεις εξοχικές - εποχιακές κατοικίες κατασκευασμένες σε μια κατάφυτη βουνοπλαγιά της Σκιάθου με θέα προς τις δυτικές ακτές του νησιού και το ανατολικό Πήλιο. Η τοποθέτηση των κτισμάτων στο χώρο έγινε με γνώμονα την ιδιωτικότητα της κάθε κατοικίας και τη θέα προς τη θάλασσα. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός οικιστικού συνόλου με σεβασμό προς το φυσικό του περιβάλλον.
Η τοποθέτηση των κτισμάτων στο χώρο έγινε με γνώμονα την ιδιωτικότητα της κάθε κατοικίας και τη θέα προς τη θάλασσα. Ο σχεδιασμός φέρνει τις κατοικίες σε διάλογο με το περιβάλλον τους. Κάθε κατοικία διαθέτει πισίνα προσανατολισμένη στη θέα και σχεδιασμένη με ιδιωτικότητα. Η πέτρα, το ξύλο, τα καλάμια και οι ελαφριές μεταλλικές κατασκευές επικρατούν ως υλικά δόμησης. Οι κατοικίες ανοίγονται προς τη θέα, με στεγασμένες αυλές σε διαφορετικά επίπεδα.
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινο στέγαστρο βεράντας

Ξύλινο στέγαστρο βεράντας

Διαμόρφωση υπαίθριου καθιστικού με ξύλινο στέγαστρο, του οποίου ο μεταλλικός σκελετός στηρίζεται σε πέτρινες κολόνες. Μονοκατοικία στην Καλιφόρνια. Φωτογραφία Matthew Millman.
Περίκλειστο αίθριο σε μονοκατοικία

Περίκλειστο αίθριο σε μονοκατοικία

Ένα κεντρικό αίθριο συνδέει τους τέσσερις επί μέρους όγκους της κατοικίας. Περιμετρικά της αυλής του αιθρίου, δημιουργείται ένας διάδρομος με μεγάλα υαλοστάσια, που επιτρέπει την πρόσβαση και τη σύνδεση μεταξύ…
Υπαίθριος χώρος με κουζίνα

Υπαίθριος χώρος με κουζίνα

Ενσωματώνοντας τις ιδιομορφίες του περιβάλλοντος στον σχεδιασμό του έργου, η κατοικία αναπτύσσεται σε μια προστατευόμενη δασώδη περιοχή, με έντονες υψομετρικές διαφορές. Τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά τα διαφορετικά επίπεδα έχουν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.