Αίθριο σε μονοκατοικία

  • Once Once Arquitectura

Το αίθριο αυτής της μονοκατοικίας είναι κλειστό με μια γυάλινη πρόσοψη στη νοτιοανατολική πλευρά του και μία οροφή φεγγίτη, η οποία υποδέχεται τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και θερμαίνει το ίδιο και το υπόλοιπο σπίτι κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ μένοντας ανοιχτή, διατηρεί δροσερό το σπίτι το καλοκαίρι. Ένα πλέγμα από ατσάλι ρυθμίζει επίσης την ποσότητα του ηλιακού φωτός και τον εξαερισμό, ενώ το δέντρο γκουάβα στο κέντρο δίνει μία αίσθηση γλυπτού, δίνοντας φρούτα το καλοκαίρι και μια ωραία σκιασμένη περιοχή.
Φωτογραφίες: Camila Cossio

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση εσωτερικής αυλής σε θερινή κατοικία

Διαμόρφωση εσωτερικής αυλής σε θερινή κατοικία

Μία θερινή κατοικία στη Νότια Ιταλία σχεδιασμένη με προσέγγιση αφαιρετική, με κυβικούς λευκούς όγκους, ένα σχετικά αυστηρό εξωτερικό παιχνίδι με την τοπική γλώσσα. Στο κέντρο τοποθετείται ένα φωτεινό αίθριο με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.