MKT1118_-_ARCH_Web_Banner_1360x120.jpg

Healing Nature: H υγεία και η ευεξία στο επίκεντρο της Συλλογής Futura 2022-2025

Η Συλλογή Futura με πούδρες ηλεκτροστατικής βαφής της AkzoNobel, η οποία ανανεώνει τις θεματικές παλέτες της κάθε τέσσερα χρόνια, είναι μια αποτύπωση των ευρύτερων κοινωνικών τάσεων που ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης της. To ερευνητικό κέντρο Global Aesthetics Center της AkzoNobel μεταφράζει τα ευρήματά του σε χρώματα για μεταλλικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, διαβάζοντας αλλά και κατευθύνοντας τις ανάγκες της αγοράς για το προσεχές μέλλον. Από τη Συλλογή Futura 2022-25 δεν θα μπορούσε να λείπει το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την υγεία και την ευεξία που ανακίνησε η πρόσφατη πανδημία. Αυτός ήταν ο οδηγός της δημιουργίας της χρωματικής παλέτας "Healing Nature".

Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2022-The-Greenhouse-Colours-Exterior-Inspiration-Global-36-Prof_3.jpg
Η θεματική παλέτα "Healing Nature", μία από τις τρεις της νέας Συλλογής Futura, εστιάζει στην αίσθηση της υγείας και της ευεξίας. Περιλαμβάνει 16 επιλεγμένα χρώματα πούδρας ειδικών εφέ σε υπερανθεκτική τεχνολογία Interpon D2525, ειδικά μελετημένων για αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Οι αποχρώσεις της παλέτας μας επανασυνδέουν με τη φύση, την ηρεμία και ισορροπία. Φυσικοί γήινοι τόνοι, σε νέα πράσινα, ζεστά γκρί και οργανικά ανθρακί, εμπλουτισμένα με εκλεπτυσμένα μεταλλικά πιγμέντα, προσδίδουν στα αρχιτεκτονικά μεταλλικά στοιχεία την δυνατότητα εναρμόνισης σε κάθε φυσικό περιβάλλον.

chris-barbalis-dhvtr5fwbHI-unsplash.jpg

Αναλυτικά, η παλέτα περιλαμβάνει τα χρώματα:
Manganese 2525 (YW280F): Λείο, ματ μεταλλικό μαύρο με αστραφτερά πιγμέντα σε χρυσή απόχρωση, που οδηγούν την τονικότητά του προς το σκούρο καφέ, θυμίζοντας ορυκτό μαγνήσιο.
Luxor (Y220TI): Λαμπρό, λείο, ματ μεταλλικό χρυσό με αστραφτερά πιγμέντα πυκνής κοκκομετρίας, που παραπέμπει στη θρυλική πρωτεύουσα της αρχαίας Αιγύπτου.
Noir 2200 Sablé (YW360F): Ματ μεταλλικό μαύρο με αστραφτερά πιγμέντα και διακριτική υφή Sablé.
Lichen (Y4326I): Διαδραστικό πράσινο λαδί ματ με υφή Sablé, που αλλάζει εντύπωση από το χρώμα του εξωτερικού φύλλου της ελιάς σε λαμπρό, θερμό γκρίζο-ασημί, ανάλογα με την οπτική γωνία του παρατητηρή.
Gris 2900 Sablé (YW355F): Ματ μεταλλικό ανθρακί με αστραφτερά πιγμέντα και υφή Sablé
Babua (Y221DI): Ματ, λείο μεταλλικό πράσινο με αναφορές στα τροπικά δάση της Ινδίας.
Sumela (Y2208I): Λείο, ματ, μεταλλικό ανοιχτό χρυσό σε απόχρωση πλατίνας, με όνομα από το διάσημο μοναστήρι του Εύξεινου Πόντου, αλλάζει εντύπωση από σαμπανιζέ σε πυκνό μπεζ-χακί ανάλογα με την οπτική γωνία του παρατηρητή.
Tijuka Sablé (Y2306I): Ματ μεταλλικό χρυσό-πράσινο με πυκνή χρωματικότητα και υφή Sablé, το όνομά του παραπέμπει στους χρωματισμούς της τροπικής ζούγκλας της Βραζιλίας.
Starlight 2525 Sablé (YX353F): Εξαιρετικά λαμπρό ματ μεταλλικό γκρι με μαύρα και ασημί αστραφτερά πιγμέντα.
Gris 2500 Sablé (YW358F): Ματ καφέ-γκρι με υφή Sablé και διακριτικό μεταλλικό εφέ.
Changi (Y2373I): Ματ, ανοιχτό πράσινο στην απόχρωση του νεφρίτη (jade) με διακριτικό μεταλλικό εφέ και υφή Sablé.
Samoa (Y220UI): Λείο, ματ σκούρο καφέ-πράσινο, με διακριτικό μεταλλικό εφέ και όνομα που παραπέμπει στην πυκνή, σκούρα βλάστηση των νησιών του Ειρηνικού.
Noir 2100 Sablé (YW359F): Ματ ανθρακί με υφή Sablé και έντονο μεταλλικό εφέ.
Brun 2650 Sablé (YW366F): Ματ σκούρο γήινο καφέ με υφή Sablé και έντονο μεταλλικό εφέ.
Pachuca (Y220PI): Ματ, λείο, γήινο καφέ με πυκνή χρωματικότητα και διακριτικό μεταλλικό εφέ.
Galet 2525 (YX050F): Λείο,high gloss ουδέτερο γκρι, με διακριτικό μεταλλικό εφέ.

Green_Facade_Healing_Nature_post.jpg

Εταιρεία: AKZO NOBEL COATINGS S.A.
Τ: 2108160160
e-mail: [email protected]
www.interpon.gr 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Στην αγορά "Famalicão Municipal Market" στην Πορτογαλία ο κύριος όγκος του κτιρίου διατηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη όψη μεταλλικής κατασκευής με τη μορφή μιας "σπασμένης" – κυματιστής γραμμής. Το…
Γεωμετρικό σχήμα κατοικίας

Γεωμετρικό σχήμα κατοικίας

Με τη γεωμετρία της, η κατοικία ̎Sunflower House̎ συγκεντρώνει μια πληθώρα διαφορετικών θεάσεων και δημιουργεί ξεχωριστούς χώρους, οι οποίοι ενοποιούνται για την πληρότητα του έργου. Φωτογραφίες: Sandra Pereznieto

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.