Κατοικία από προκατασκευασμένα μεταλλικά προφίλ σε επικλινές έδαφος

  • Zayat Arquitectura

Τοποθετημένη σε επικλινές έδαφος στην Αργεντινή, η κατοικία "House in the Clouds" παίρνει τη μορφή ενός απλού λευκού πρίσματος, κατασκευασμένου από ένα κύριο δομικό υλικό, το μέταλλο.
Η μορφολογία του εδάφους, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η έλλειψη τρεχούμενου νερού και η μοναδική βλάστηση οδήγησαν στη χρήση προκατασκευασμένων μεταλλικών προφίλ, που συναρμολογήθηκαν επιτόπου, με μόνη εξαίρεση τα θεμέλια και την πλάκα ημιώροφου, για τα οποία χρησιμοποιήθηκε μέθοδος υγρής κατασκευής.
Φωτογραφίες: Gonzalo Viramonte

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Καφασωτά πλαίσια ηλιοπροστασίας

Καφασωτά πλαίσια ηλιοπροστασίας

Καφασωτά ανοιγόμενα φύλλα που λειτουργούν ηλιοπροστατευτικά προς το νότο και τη δύση, χωρίς να εμποδίζουν τη θέα από το εσωτερικό. Κατοικία στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.
Κέλυφος κτιρίου γραφείων από σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών

Κέλυφος κτιρίου γραφείων από σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών

Το κτίριο γραφείων Powerhouse Brattørkaia αποτελεί το βορειότερο κτίριο παγκοσμίως με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο. Το κέλυφος κατασκευάστηκε από φέροντα οργανισμό σκυροδέματος χαμηλών εκπομπών, αξιοποιώντας την υψηλή θερμική μάζα για την…
Μεταλλικό κέλυφος κτιρίου

Μεταλλικό κέλυφος κτιρίου

Τα γυάλινα τμήματα της όψης εναλλάσσονται με ορείχαλκο στην πρόσοψη, κάνοντας το κτίριο να λαμπυρίζει από απόσταση, αναγγέλλοντας διακριτικά την παρουσία του και παρασύροντας τους περιπλανώμενους να πλησιάσουν.Φωτογραφία: Joe Fletcher

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.