Κατοικία από προκατασκευασμένα μεταλλικά προφίλ σε επικλινές έδαφος

  • Zayat Arquitectura

Τοποθετημένη σε επικλινές έδαφος στην Αργεντινή, η κατοικία "House in the Clouds" παίρνει τη μορφή ενός απλού λευκού πρίσματος, κατασκευασμένου από ένα κύριο δομικό υλικό, το μέταλλο.
Η μορφολογία του εδάφους, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η έλλειψη τρεχούμενου νερού και η μοναδική βλάστηση οδήγησαν στη χρήση προκατασκευασμένων μεταλλικών προφίλ, που συναρμολογήθηκαν επιτόπου, με μόνη εξαίρεση τα θεμέλια και την πλάκα ημιώροφου, για τα οποία χρησιμοποιήθηκε μέθοδος υγρής κατασκευής.
Φωτογραφίες: Gonzalo Viramonte

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μέγαρο μουσικής στο Aix en Provence

Μέγαρο μουσικής στο Aix en Provence

Διπλωμένα πάνελ αλουμινίου δημιουργούν κάθετες και οριζόντιες "πιέτες" σε όλες τις όψεις του μεγάρου μουσικής στο Aix en Provence, Γαλλία,  από Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Φωτογραφία Roland Halbe. 
50 νέες αποχρώσεις υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας Prisma Collection

50 νέες αποχρώσεις υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας Prisma Collection

Το νέο χρωματολόγιο της Prisma Collection δημιουργήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΕΟΚΕΜ και περιλαμβάνει 50 υπερανθεκτικές, όμορφες αποχρώσεις χρώματος πούδρας. Η Prisma Collection έχει ήδη μία διαδρομή 20 ετών και ο χρόνος…
Επιλογή υλικών για ενσωμάτωση στο τοπίο

Επιλογή υλικών για ενσωμάτωση στο τοπίο

Τα υλικά του μικρού οινοποιείου στην Αργεντινή επιλέχθηκαν σύμφωνα με το τοπίο. Η βάση κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα σε επαφή και συνοχή με το ορυκτό και βραχώδες έδαφος και το δεύτερο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.