Εμφανές σκυρόδεμα σε όψη βιοκλιματικής μονοκατοικίας

Η σύνθεση βασίζεται στην μίξη δύο κύριων γραμμικών όγκων, που διαχωρίζονται με βάση την λειτουργία τους και το υλικό τους – λευκό χρώμα για τους κοινόχρηστους, εμφανές σκυρόδεμα για τους ιδιωτικούς, αποτελεί την κεντρική ιδέα του έργου. Αυτή η γραμμικότητα της γεωμετρίας των όγκων, διατηρείται και στη μορφή της πισίνας, η οποία έχει τις ίδιες ορθογωνικές αναλογίες. Την ίδια στιγμή, ο όγκος του ορόφου εξέρχεται σε πρόβολο στην νοτιοανατολική πλευρά, δημιουργώντας ένα καλυμμένο υπαίθριο χώρο και παρέχοντας ηλιοπροστασία.
Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εξωτερική είσοδος κατοικίας

Εξωτερική είσοδος κατοικίας

Εμφανές σκυρόδεμα, ξύλο και μέταλλο διαμορφώνουν μια σύνθεση κατακόρυφων και οριζόντιων πετασμάτων στην είσοδο μονοκατοικίας στην Αυστραλία. Samuel Hartnett.
Διαφανής όψη κτιρίου με πτυχώσεις

Διαφανής όψη κτιρίου με πτυχώσεις

Το Olympic House στην Λωζάνη, τοποθετημένο μέσα σε δημόσιο χώρο στο πάρκο, συμβολίζει την ειλικρίνεια του οργανισμού, μέσω της διαφάνειας που προσφέρει η όψη του κτιρίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα εκπληκτική θέα…
Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Στην αγορά "Famalicão Municipal Market" στην Πορτογαλία ο κύριος όγκος του κτιρίου διατηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη όψη μεταλλικής κατασκευής με τη μορφή μιας "σπασμένης" – κυματιστής γραμμής. Το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.