Φυτεμένα δώματα και όψεις με επένδυση χαλκού σε βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στην Κοπεγχάγη

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Carlsberg Group στην Κοπεγχάγη στεγάστηκαν σε ένα κτίριο που συνδιαλέγεται με αρμονία με το περιβάλλον του. Το κτίριο αποτελείται από τρεις πτέρυγες, οι οποίες ενώνονται σε ένα αίθριο, τον κεντρικό χώρο του κτιρίου.
Η πρόσοψη αποτελείται από μεγάλα γυάλινα τμήματα, που χωρίζονται ρυθμικά με κατακόρυφες διατομές. Η επένδυση αποτελείται από ανακυκλωμένο χαλκό 50% και αναφέρεται στις πολλές όμορφες λεπτομέρειες χαλκού στα ιστορικά κτίρια της περιοχής.
Το κτίριο είναι προσαρμοσμένο στο ιστορικό περιβάλλον και στην κλίμακα του χώρου, με κλιμάκωση του ύψους προς τα κάτω και με εσοχές στην πρόσοψη προς τις γύρω μικρές κατοικίες. Οι εσοχές της πρόσοψης ακολουθούν την τοπογραφία του οικοπέδου, τονίζοντας τη σχέση του κτιρίου με τις κυματιστές γραμμές του τοπίου, ενώ το φυτεμένο δώμα του κτιρίου είναι συνέχεια του κεκλιμένου εδάφους. Ταυτόχρονα, η πράσινη στέγη δημιουργεί μια ομαλή μετάβαση από το κτίριο στο τοπίο, ενώ σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης νερού αξιοποιεί το νερό κατά τη διάρκεια της βροχής.
Αρχιτεκτονική μελέτη: C.F. Møller Architects
Φωτογραφία: Adam Mørk
1 51 Carlsberg Central Office photo by Adam Mørk

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Θερμομόνωση ξύλινης στέγης

Θερμομόνωση ξύλινης στέγης

Η θέση της θερμομονωτικής στρώσης σε σχέση με τους αμείβοντες δημιουργεί τις ακόλουθες κατασκευαστικές παραλλαγές. Θερμομόνωση ανάμεσα στους αμείβοντες: Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη διατήρηση της μόνιμης επαφής ανάμεσα στο θερμομονωτικό…
Κατασκευή ανοίγματος σε ξύλινη στέγη

Κατασκευή ανοίγματος σε ξύλινη στέγη

Παράθυρο στέγηςΣτο κάτω τμήμα του ανοίγματος (και συχνά και στο άνω) τοποθετούνται σανίδες, απολύτως οριζοντιωμένες, επάνω στο οποίες στερεώνεται το κούφωμα. Δεν συνιστάται η στερέωσή του στις δοκίδες της στέγης.…
Δομικό πλέγμα από σκυρόδεμα στην όψη πανεπιστημιακού κτιρίου στον Βόλο

Δομικό πλέγμα από σκυρόδεμα στην όψη πανεπιστημιακού κτιρίου στον Βόλο

Στην πανεπιστημιούπολη της Πολυτεχνικής Σχολής στην πόλη του Βόλου ανεγέρθηκε κτίριο επιφάνειας 3.930 m² για να στεγάσει το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων.Η νότια όψη του κτιρίου είναι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.