Σύστημα σκίασης με περσίδες αλουμίνιου στο κτίριο γραφείων "The Butterfly" στο Χαλάνδρι

Το κέλυφος του κτιρίου αποτελείται από ένα σύστημα υαλοστασίων, χαμηλού συντελεστή U, το οποίο αναρτάται εξωτερικά και σε επαφή με το φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Σε απόσταση 80 cm βρίσκεται ένα πέτασμα σκίασης του υαλοστασίου, το οποίο διαχειρίζεται την πρόσπτωση των ηλιακών ακτίνων, χωρίς ταυτόχρονα να εμποδίζει τη θέαση του εξωτερικού περιβάλλοντος από το εσωτερικό.
Η κατασκευή του αποτελείται από μια μεταλλική υποδομή, που εξέχει με τη μορφή προβόλου από τον όγκο του κτιρίου. Αυτή η μεταλλική κατασκευή υποδέχεται έναν περιμετρικό διάδρομο επίσκεψης - συντήρησης από εσχάρα (γραδελάδα) και μια ζώνη από μεταλλικές ζαρντινιέρες, που έρχονται σε επαφή με το γυάλινο κέλυφος. Το επίπεδο που δημιουργούν η γραδελάδα και οι ζαρντινιέρες είναι το ίδιο με την τελική στάθμη του δαπέδου των γραφείων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αίσθηση συνέχειας και εντάσσοντας τη φύτευση στα στοιχεία εμπλουτισμού του εσωτερικού χώρου.
Μια σειρά κατακόρυφων, ειδικά σχεδιασμένων περσίδων από αλουμίνιο σκιάζουν το κτίριο σε επιλεγμένες περιοχές και το προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Αυτά τα στοιχεία αναπτύσσονται ως μια κυματιστή ακολουθία, που πυκνώνει και αραιώνει ανάλογα με τις ανάγκες σκίασης, που προκύπτουν από την πορεία του ήλιου, ανταποκρινόμενα στις συνθήκες του περιβάλλοντος.
Αρχιτεκτονική μελέτη: YAP Architects

12 36

  • Second Text:

    Κατασκευαστική λεπτομέρεια συστήματος σκίασης στο υπάρχον κτίριο

    1. Περσίδα.
    2. Λάμα.
    3. Εσχάρα.
    4. UPN 260.
    5. Φωτιστικό.
    6. Γλάστρα από ανοξείδωτο μέταλλο.
    7. Στεγανοποιητική μεμβράνη.
    8. Τσιμεντοσανίδα 12,5 mm.
    9. Επένδυση με φύλλα αλουμινίου.
    10. Μεταλλικός σκελετός στήριξης επένδυσης 20 × 40 (mm).
    11. Λάμα στήριξης υαλοπετασματος 200 mm.
    12. Λάμα 300 mm.
    13. UPN 260, βαμμένο με πυράντοχη βαφή.
    14. Πετροβάμβακας 150 mm.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Προσθήκη τρισδιάστατης γυάλινης όψης σε ανακαίνιση κτιρίου γραφείων

Προσθήκη τρισδιάστατης γυάλινης όψης σε ανακαίνιση κτιρίου γραφείων

Για την επαναδιαμόρφωση της όψης του κτιρίου γραφείων στο Beverly Hills, χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα γυάλινων πετασμάτων από συγκολλημένα φύλλα γυαλιού με ενσωματωμένες ψηφιακές εικόνες. Το κάθε πέτασμα έχει διαστάσεις 1,2…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.