Προσθήκη τρισδιάστατης γυάλινης όψης σε ανακαίνιση κτιρίου γραφείων

Για την επαναδιαμόρφωση της όψης του κτιρίου γραφείων στο Beverly Hills, χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα γυάλινων πετασμάτων από συγκολλημένα φύλλα γυαλιού με ενσωματωμένες ψηφιακές εικόνες. Το κάθε πέτασμα έχει διαστάσεις 1,2 m x 2,4 m και αποτελείται από δύο στρώματα συγκολλημένων φύλλων γυαλιού και ένα ενδιάμεσο στρώμα ψηφιακής διακοσμητικής εκτύπωσης σε υψηλή ανάλυση (SentryGlas Expressions). Οι κυρτές επιφάνειες σε συνδυασμό με τις ψηφιακές διατάξεις αναδεικνύουν τη δυναμικότητα της όψης. Η δικέλυφη όψη λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας, καθώς παρουσιάζει διαφορετικές ποιότητες εμφάνισης, ανάλογα με την απόσταση θέασης και με τις συνθήκες φωτισμού λόγω των καιρικών αλλαγών ή ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Οι ποιοτικές διαβαθμίσεις της όψης χαρακτηρίζονται από στοιχεία πλήρους και κενού σε μεγάλη απόσταση (300 m), μικρούς όγκους και μοτίβα σε μέτρια απόσταση (30 m) και στα στρώματα διαφάνειας των συγκολλημένων φύλλων γυαλιού σε άμεση απόσταση (3 m). Ο σχεδιασμός, στο σύνολο του, ενσωματώνει στρατηγικές βιωσιμότητας. Συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας ανά εποχή, δηλαδή με μηχανικό εξαερισμό του ζεστού αέρα προς τα άνω και εξωτερικά του κτιρίου κατά τους θερινούς μήνες και με την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας μέσω του γυαλιού, σε συνδυασμό με θέρμανση και μεταφορά του ψυχρού αέρα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Belzberg Architects

Φωτογραφία: Belzberg Architects

0 belzberg

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Στέγη από χαλκό

Στέγη από χαλκό

Η κατασκευή της στέγης ξεκινά πάντα από τη θέση της υδρορρόης, όπου τοποθετείται ειδικό γωνιακό τεμάχιο και τελικά καταλήγει στον κορφιά.Σημαντικό στοιχείο στις χάλκινες στέγες είναι ο καλός αερισμός τους…
Όψη από συνθετικό ύφασμα

Όψη από συνθετικό ύφασμα

Η απαίτηση δημιουργίας ενός προσωρινού οικοδομήματος σε συνδυασμό με την ανάγκη επαναχρησιμοποίησης τμημάτων αυτού σε άλλες χρήσεις, κατηύθυνε την αρχιτεκτονική ομάδα στη σχεδιαστική λύση ενός πολυμορφικού κτιρίου από δομικά στοιχεία,…
Αναδιπλούμενα σκίαστρα αλουμινίου σε πολυκατοικία στη Λεμεσό

Αναδιπλούμενα σκίαστρα αλουμινίου σε πολυκατοικία στη Λεμεσό

Το κτίριο βρίσκεται σε μια κεντρική οικιστική γειτονιά της Λεμεσού. Αναπτύσσεται σε 3 ορόφους και περιλαμβάνει συνολικά 7 διαμερίσματα. Το κέλυφος του κτιρίου επιλύθηκε ανεξάρτητα από τον στατικό φορέα, προσφέροντας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.