Διαφανής ηλιοπροστατευτική όψη

Η διπλή όψη από λευκό γυαλί και οριζόντιες κεραμικές ράβδους ηλιοπροστασίας σε συνδυασμό με το αυτοματοποιημένο εσωτερικό σύστημα σκίασης βελτιστοποιεί το ενεργειακό ισοζύγιο του κτιρίου.
Για τις όψεις του κτιρίου χρησιμοποιείται διπλό υαλοπέτασμα που αποτελείται από έναν εσωτερικό τοίχο από λευκό γυαλί σε όλο το ύψος του ορόφου και από πετάσματα ηλιοπροστασίας από οριζόντιες κεραμικές ράβδους, μοναδικές στο είδος τους, σε απόσταση 46 cm από τον εσωτερικό φλοιό.
Οι συνολικά 175.000 κεραμικές ράβδοι, κυκλικής διαμέτρου 4,12 cm, επιτρέπουν την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για φωτισμό, ενώ συγχρόνως παγιδεύουν τη μισή ηλιακή ενέργεια, παρέχοντας την αναγκαία και απαραίτητη σκίαση. Οι οριζόντιες ράβδοι σκίασης σκιάζουν το άνω και κάτω τμήμα του ορόφου, αφήνοντας απρόσκοπτη θέα.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: RENZO PIANO BUILDING WORKSHOP, FΟX & FOWLE ARCHITECTS, P.C.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  DAVID SUNBURN-ESTO, DROUIN SERGE

opsi

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Στερέωση μεταλλικών σκίαστρων σε όψη

Στερέωση μεταλλικών σκίαστρων σε όψη

Οι μεταλλικές σχάρες συνήθως κατασκευάζονται από χάλυβα, κοινό ή ανοξείδωτο ή από αλουμίνιο. Αποτελούνται από λεπτά επιμήκη στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους είτε με πίεση είτε με ηλεκτροσυγκόλληση και…
Αναδιπλούμενα σκίαστρα αλουμινίου σε πολυκατοικία στη Λεμεσό

Αναδιπλούμενα σκίαστρα αλουμινίου σε πολυκατοικία στη Λεμεσό

Το κτίριο βρίσκεται σε μια κεντρική οικιστική γειτονιά της Λεμεσού. Αναπτύσσεται σε 3 ορόφους και περιλαμβάνει συνολικά 7 διαμερίσματα. Το κέλυφος του κτιρίου επιλύθηκε ανεξάρτητα από τον στατικό φορέα, προσφέροντας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.