Τριώροφη προσθήκη μεταλλικής κατασκευής σε υφιστάμενη κατοικία στην Καλαμαριά

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και αφορά στην προσθήκη τριών ορόφων σε υφιστάμενο κτίριο.
Για την καθ’ ύψος επέκταση απαιτήθηκαν εργασίες ενίσχυσης, που περιλάμβαναν νέα θεμελίωση και κατασκευή τοιχίων εμφάτνωσης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η προσθήκη των τριών νέων επιπέδων έγινε με μεταλλικό φέροντα οργανισμό και τα δάπεδα κατασκευάστηκαν από τραπεζοειδή λαμαρίνα και επικάλυψη με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.
Τόσο ο φέρων οργανισμός, όσο και οι τελικές επενδύσεις οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών πρόσθεσαν στην υφιστάμενη κατασκευή το λιγότερο δυνατό βάρος.
Η κεκλιμένη οροφή επενδύθηκε με γυψοσανίδα επενδεδυμένη με light beton panels, η υφή των οποίων αναδεικνύεται τόσο από το φυσικό όσο και από το τεχνητό φως.
Το άνω μέρος της πρόσοψης διαφοροποιήθηκε από τα δύο πρώτα προϋπάρχοντα επίπεδα, καθώς οι εξώστες οργανώθηκαν με πλαίσια αλουμινίου σε γκρι απόχρωση. Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και η χρήση κατακόρυφων σκιαδίων ηλιοπροστασίας συνέβαλαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη: Bogdanos Architecture
Φωτογραφίες: Studiovd / Βαβδινούδης - Δημητρίου
2 NVD5976

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Κατασκευή εξωστών

Κατασκευή εξωστών

Bασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωστών είναι:• H σωστή κατασκευή των φερόντων στοιχείων, ώστε η τελική διαμόρφωση της επιφάνειας των επιστρώσεων και…
Επικαλύψεις των οπλισμών με σκυρόδεμα

Επικαλύψεις των οπλισμών με σκυρόδεμα

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Nέου Aντισεισμικού Kανονισμού και του Kανονισμού Oπλισμένου Σκυροδέματος οι επικαλύψεις του οπλισμού με σκυρόδεμα οφείλουν να είναι:• Σε πλάκες: cmin ≥ 2,0 cm. Σε παραθαλάσσιες…
Συνδέσεις συστημάτων προκατασκευής από σκυρόδεμα

Συνδέσεις συστημάτων προκατασκευής από σκυρόδεμα

Συχνά είτε στο υποστύλωμα είτε στη δοκό για διευκόλυνση της σύνδεσης διαμορφώνονται κατάλληλου μεγέθους και σχήματος εσοχές. Για την ανάπτυξη των ικανών και αναγκαίων δυνάμεων για την ασφαλή σύνδεση χρησιμοποιούνται κατακόρυφα ή οριζόντια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.