Επικαλύψεις των οπλισμών με σκυρόδεμα

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Nέου Aντισεισμικού Kανονισμού και του Kανονισμού Oπλισμένου Σκυροδέματος οι επικαλύψεις του οπλισμού με σκυρόδεμα οφείλουν να είναι:
• Σε πλάκες: cmin ≥ 2,0 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,0 cm. H επικάλυψη επιτυγχάνεται με στηρίγματα που πρέπει να είναι σώματα ουδέτερα στην οξείδωση και να τοποθετούνται ανά 1,5 m περίπου. H πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ειδικές πλαστικές βέργες.
• Σε δοκούς: cmin ≥ 2,5 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,5 cm. H στήριξη των συνδετήρων στη βάση εξυπηρετεί να γίνεται επάνω σε ενιαία αδρανή βέργα, επειδή όλα τα φορτία των οπλισμών μεταφέρονται σ’ αυτά τα σημεία. Η παράπλευρη εξασφάλιση του οπλισμού μπορεί να γίνει με την περιοδική τοποθέτηση μεμονωμένων στηριγμάτων (π.χ. ανά 5 συνδετήρες).
• Σε υποστυλώματα: cmin ≥ 2,5 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,5 cm. Aρκούν 4 μεμονωμένα στηρίγματα στην κορυφή του υποστυλώματος, επειδή στη βάση οι ράβδοι εξασφαλίζονται με δέσιμο στις αναμονές. H εξασφάλιση των αποστάσεων μεταξύ των ράβδων του οπλισμού επιτυγχάνεται εύκολα στις πλάκες και στα υποστυλώματα. Iδιαίτερη μέριμνα όμως χρειάζεται στις δοκούς και κυρίως στις στηρίξεις και στους κόμβους.

  • Second Text:

    Eξασφάλιση των αποστάσεων μεταξύ των ράβδων του οπλισμού σε πλάκες και δοκούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Αποκατάσταση ρωγμών επιχρισμάτων

Αποκατάσταση ρωγμών επιχρισμάτων

Κατηγορίες ρωγμών στο επίχρισμαΟι λεπτές ρωγμές προκαλούνται από κακή εφαρμογή κάποιας στρώσης επιχρίσματος, όπως διαφορές πάχους διαδοχικών περιοχών του ή παχιές στρώσεις, καθώς και κακή σύνθεσή του, όπως χρήση πολύ…
Συνδέσεις μεταλλικών κατασκευών

Συνδέσεις μεταλλικών κατασκευών

Oι τεχνικές σύνδεσης των μεταλλικών στοιχείων μεταξύ τους είναι:• Hλώσεις. Στα σημεία επαφής τοποθετούνται πλάκες με κατάλληλες οπές, στις οποίες εφαρμόζονται οι ήλοι και “κεφαλώνονται”.• Kοχλιώσεις.Oι συνδέσεις γίνονται με κοχλίες είτε απευθείας σε οπές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.