Επισκευή τοιχοποιίας πλήρωσης με αποκόλληση από τον φέροντα οργανισμό

Η σύνδεση του τοίχου πλήρωσης με το φέροντα οργανισμό του κτιρίου αποτρέπει τοπικές αστοχίες σ’ αυτήν και αυξάνει σημαντικά την πλαστιμότητα και την ικανότητα απόσβεσης ενέργειας κατά τη σεισμική δράση. Γι’ αυτόν τον λόγο σε περίπτωση αποκόλλησης της τοιχοποιίας, αυτή θα πρέπει να αποκαθίσταται επιμελώς. Αρχικά γίνεται αποκατάσταση της ρωγμής με κατάλληλο ένεμα και στην περίπτωση που η αισθητική της όψης το επιτρέπει, μπορεί να τοποθετηθεί οπλισμένο επίχρισμα (υαλόπλεγμα ή μεταλλικό πλέγμα).

  • Second Text:

    Α. Προκαταρκτικές εργασίες
    1. Καθαίρεση επιχρίσματος σε μεγάλο πλάτος γύρω από την περιοχή αποκόλλησης έως και 50 cm.
    2. Διεύρυνση του ρήγματος με τοπικό σπάσιμο πλίνθων στην ένωση σε σχήμα V. Καθαρισμός των υπολειμμάτων των επιχρισμάτων με συρματόβουρτσα ή πεπιεσμένο αέρα. Καλή διαβροχή υποστρώματος.

    Β. Πλήρωση ρωγμής
    1. Εισαγωγή ρητινούχου κονιάματος στην περιοχή της αποκόλλησης.

    Γ. Αποκατάσταση του επιχρίσματος
    1. Καθαρισμός υποστρώματος από χαλαρά υλικά και σκόνη και κατάλληλη διαβροχή του υποστρώματος.
    2. Εφαρμογή της πρώτης στρώσης του επιχρίσματος.
    3. Όσο είναι ακόμη νωπή η πρώτη στρώση, τοποθετείται οπλισμός (π.χ. υαλόπλεγμα με ελαφρά πίεση).
    4. Αφού πήξει η πρώτη στρώση, ακολουθεί η τελική στρώση επιχρίσματος, στο οποίο μπορεί να προστεθούν ρητίνες για πρόσθετη αντοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σύνδεση υαλοπετάσματος με πλάκα σκυροδέματος στο δώμα

Σύνδεση υαλοπετάσματος με πλάκα σκυροδέματος στο δώμα

Στο μέτωπο της πλάκας του δώματος βιδώνεται μεταλλική πλάκα, η οποία καλύπτει και τμήμα του στηθαίου. Στις επιμήκεις οπές των γωνιών κοχλιώνονται τα μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία του υαλοπετάσματος, διαμορφώνοντας ένα…
Μεταλλικές σχάρες σε μεταλλικές κατασκευές

Μεταλλικές σχάρες σε μεταλλικές κατασκευές

Οι μεταλλικές σχάρες αποτελούν μια ειδική κατηγορία βιομηχανικών δαπέδων, τα οποία στηρίζονται σε μεταλλικό σκελετό. Πρόκειται κατά κανόνα για προκατασκευασμένα στοιχεία που παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλές μηχανικές αντοχές και…
Κρίσιμες περιοχές δομικών στοιχείων

Κρίσιμες περιοχές δομικών στοιχείων

Ο Ελληνικός Κανονισμός Οπλισμένου Σκυροδέματος χαρακτηρίζει ως κρίσιμες τις περιοχές δοκών, υποστυλωμάτων και τοιχίων, στις οποίες απαιτείται ειδική κατασκευαστική διαμόρφωση της όπλισής τους. Στις κρίσιμες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό οπλισμού και πύκνωση του οπλισμού περίσφιγξης. …

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.