Επισκευή ρωγμών στην τοιχοποιία με ριζοοπλισμούς

Σ’ αυτήν την περίπτωση εισέρχονται ράβδοι οπλισμού είτε λείες είτε ελικοειδούς διατομής, διαμέτρου 6-10 mm στο σώμα της τοιχοποιίας κατά μήκος των αρμών στην περιοχή εμφάνισης των ρωγμών ή σε οπές, που διαμορφώνονται στα τούβλα. Οι ράβδοι μπορούν να τοποθετηθούν σε οριζόντια ή κατακόρυφη διεύθυνση (ανάλογα με τη διεύθυνση της ρωγμής, τόσο σε επίπεδους, όσο και σε κοίλους τοίχους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αποκατάσταση διαγώνιων ρωγμών ή σε ρωγμές κάτω από το πρέκι.

  • Second Text:

    1. Διάνοιξη των οπών σε πλάτος 8 cm, βάθος έως 35 mm και μήκος 0,50 m εκατέρωθεν της ρωγμής. Aπομάκρυνση των υλικών διάνοιξης με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα ή νερού.
    2. Στην περίπτωση μεγάλων ρηγματώσεων ίσως να χρειάζεται και η απομάκρυνση τυχόν ρηγματωμένων τούβλων. Έγχυση ειδικού κονιάματος στην οπή.
    3. Τοποθέτηση μιας ή περισσότερων ράβδων με καλέμι σταδιακά από το ένα άκρο αρχικά.
    4. Πλήρωση της οπής με πρόσθετο κονίαμα σε ποσότητα τόση, ώστε να εξέχει 10-15 mm από την τελική επιφάνεια.
    5. Προσεκτική διάστρωσή του με τυχόν απομάκρυνση περίσσειας υλικού.
    6. Τοποθέτηση στεγανοποιητικού υλικού στη ρωγμή.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ελαφριά αναστρέψιμη μεταλλική κατασκευή

Ελαφριά αναστρέψιμη μεταλλική κατασκευή

Ο επανασχεδιασμός του κτιρίου ‘κονάκι Αβέρωφ’ στοχεύει σε μια νέα προσέγγιση - ανάγνωση της υπάρχουσας τοπογραφίας. Συνδέει και ταυτόχρονα διαχωρίζει το παλιό με το καινούριο, ενεργοποιώντας τη μνήμη. Κύριος στόχος…
Μεταλλικός φορέας βιομηχανικών κτιρίων

Μεταλλικός φορέας βιομηχανικών κτιρίων

Τα μεταλλικά βιομηχανικά κτίρια στεγάζουν συνήθως χώρους παραγωγής, μεταποίησης και αποθήκευσης προϊόντων, ενώ τις περισσότερες φορές οι χώροι γραφείων μιας βιομηχανίας βρίσκονται για λόγους ασφαλείας σε χωριστά κτίρια, που είναι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.