Διάτρητη τρισδιάστατη όψη αλουμίνιου
Ο σχεδιασμός του διάτρητου κέλυφους αλουμινίου της κατοικίας "Bukit Pantai" βασίζεται στην ιδέα του μετασχηματισμού ενός υλικού σκληρού και ψυχρού, σε ένα ελαφρό "υφασμάτινο" περιτύλιγμα. Η πυκνότητα του μοτίβου διάτρησης των πετασμάτων ακολούθησε τη λογική των υφιστάμενων ανοιγμάτων, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση του φυσικού φωτός στο εσωτερικό, αλλά παράλληλα οι χώροι να προστατεύονται από τον ήλιο και να επιτυγχάνεται η επιθυμητή ιδιωτικότητα.
Για την κατασκευή της επιφάνειας αλουμινίου, το μέγεθος των πετασμάτων ορίστηκε στα 2,4 x 1,2 (m), λόγω της μέγιστης διάστασης της πρέσας, αλλά και της ευκολίας σε μεταφορά και τοποθέτηση.
Σε δεύτερο στάδιο, κατασκευάστηκαν χειροποίητα καλούπια από πηλό, με τη βοήθεια ξύλινων σανίδων. Αυτά τα καλούπια χρησιμοποιήθηκαν για να πρεσαριστούν φύλλα αλουμινίου των 2,5 mm, να κοπούν και να πάρουν την τελική τρισδιάστατη μορφή τους. Ακολούθως, οι οπές ανοίχτηκαν με τεχνολογία λέιζερ με τη χρήση μηχανήματος CNC και τα τελικά κομμάτια συγκολλήθηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας το κάθε πέτασμα. Τέλος, τα τέσσερα πετάσματα αμμοβολήθηκαν και επιστρώθηκαν με επίχρισμα νανοτεχνολογίας, για να διασφαλιστεί η ελάχιστη συντήρηση και ο καθαρισμός.
Τα τελικά πετάσματα μεταφέρθηκαν από την Κίνα στη Μαλαισία με κοντέινερ και αναρτήθηκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, από δοκούς γαλβανισμένου χάλυβα τετράγωνης διατομής 50 x 50 (mm).
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΟΟΖΝ DESIGN
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: LIN HO
-
Second Text:
Τομή και κατασκευαστικές λεπτομέρειες της τρισδιάστατης όψης
1. Διάτρητα πετάσματα αλουμινίου με τελική επίστρωση νανοϋλικού.
2. Δευτερεύον πλαίσιο στήριξης.
3. Ανάρτηση της προσθήκης στην υπάρχουσα κατασκευή.
4. Κανάλι αποστράγγισης, που οδηγεί το νερό στην οροφή.
5. Υπάρχουσα στέγη.
6. Εσωτερικός φωτισμός πρόσοψης.
7. Αφαιρούμενη επιφάνεια αλουμινίου.Λεπτομέρειες κυματισμού και διάτρησης όψης
Α. Διάτρητα πετάσματα αλουμινίου με τελική επίστρωση νανοϋλικού.
Β. Δευτερεύον πλαίσιο στήριξης.
Γ. Τριτοβάθμιο πλαίσιο στήριξης γύρω από τα υφιστάμενα ανοίγματα.