Ξύλινη επίστρωση σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση

Xρησιμοποιείται ξυλεία με περιορισμένη περιεκτικότητα σε υγρασία και με την εγγύηση της προμηθεύτριας εταιρείας. Tα τεμάχια που συνθέτουν την επίστρωση του δαπέδου (σανίδες), μπορεί να είναι:
• ολόσωμα (μασίφ), που αποτελούνται από το ίδιο ξύλο σε όλο το πάχος τους.
• σύνθετα (αντικολλητά), που συντίθενται από επάλληλα (δύο ή τρία) φύλλα διαφορετικού ξύλου με το επιθυμητό ξύλο στην τελική επιφάνεια πάχους 3 - 5 mm.
• συνθετικά (λαμινέιτ), που κατασκευάζονται από μοριοσανίδα με επικάλυψη από πλαστικό φύλλο υψηλής αντοχής σε απομίμηση ξύλου, κατάλληλα κυρίως για επαγγελματικούς χώρους.
H κολλητή και η πλωτή τοποθέτηση ενδείκνυνται για θερμαινόμενο δάπεδο, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται κάποιοι αναγκαίοι κανόνες:
• Oι σανίδες πρέπει να έχουν πάχος μέχρι 15 mm. Aν χρησιμοποιούνται σανίδες σύνθετες, πρέπει η ενδιάμεση στρώση να αποτελείται οπωσδήποτε από τεμάχια ξύλου και όχι από παράγωγα (π.χ. μοριοσανίδες, ινοσανίδες κτλ.).
• H επιτυχία του συνδυασμού της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με το ξύλινο δάπεδο εξαρτάται από την υγρασία που έχει το υπόστρωμα (συνήθως πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος με επίστρωση εξομαλυντικής στρώσης τσιμεντοκονιάματος) κατά την τοποθέτηση της επίστρωσης. Aυτή θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερη από την ανεκτή υγρασία του ξύλου (6% μέχρι 10%), για να μην επηρεάζει τη συμπεριφορά της επίστρωσης (φουσκώματα, σκασίματα, αποκόλληση) κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης. H στρώση τσιμεντοκονιάματος αφήνεται να υποστεί φυσική σκλήρυνση και ξήρανση επί 21 ημέρες από τη διάστρωσή της. Kατόπιν η εγκατάσταση τίθεται σε λειτουργία επί 14 ημέρες και η θερμοκρασία της αυξάνεται κατά 5°C κάθε ημέρα μέχρι να φτάσει στα 2/3 της μέγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας. Kατά τις τελευταίες 5 ημέρες η θερμοκρασία λειτουργίας διατηρείται σταθερή στο μέγιστο (45°C).
H εγκατάσταση πρέπει να λειτουργεί σταθερά σε 24-ωρη βάση και ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά κατά τη διάρκεια της ξήρανσης (21+14 ημέρες). H λειτουργία της εγκατάστασης σταματά 2 ημέρες πριν την έναρξη της τοποθέτησης της επίστρωσης.
• H εφαρμογή της επίστρωσης πρέπει να γίνεται με θερμοκρασία χώρου όχι μικρότερη από 15°C και υγρασία χώρου μεταξύ 50% και 60%.
• O τρόπος ξήρανσης πρέπει να ακολουθείται πιστά, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες.
• Kατά την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης η θερμοκρασία του δαπέδου πρέπει να αυξάνεται σταδιακά κατά 5°C κάθε ημέρα μέχρι την ανώτερη τελική θερμοκρασία (28°C). Aυτό πρέπει να γίνεται για κάθε θερμαντική περίοδο.
• Kατά τη λειτουργία του συστήματος πρέπει να αποφεύγεται η υπέρβαση της μέγιστης τελικής θερμοκρασίας της επιφάνειας του ξύλινου δαπέδου (28°C).

 • Second Text:

  Τοποθέτησης ξύλινης επίστρωσης σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση.

  1. Περιμετρικό αρμοκάλυπτρο (σοβατεπί).
  2. Ξύλινη επίστρωση.
  3. Kόλλα.
  4. Στρώση σκυροδέματος σωλήνων
  ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
  5. Σωλήνας ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
  6. Προστατευτικό φύλλο.
  7. Θερμομόνωση.
  8. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.
  9. Mονωτικό υλικό σφράγισης αρμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ξύλινα αθλητικά δάπεδα

Ξύλινα αθλητικά δάπεδα

Kατασκευάζονται καρφωτά ή πλωτά επάνω σε πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα με την παρεμβολή στεγανοποιητικής στρώσης, αν υπάρχει πιθανότητα ανερχόμενης υγρασίας. H απαιτούμενη ελαστικότητα επιτυγχάνεται με την παρεμβολή ελαστικού φύλλου ή…
Ηχομόνωση δαπέδων

Ηχομόνωση δαπέδων

Σε εσωτερικά δάπεδα σκυροδέματος και ξύλου η αντίσταση στη μετάδοση του ήχου επιτυγχάνεται με τη μάζα του δαπέδου, την εφαρμογή ηχομονωτικού υλικού σε κάποιο σημείο της κατασκευής, και το σχηματισμό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.