ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία που ανέλαβε την ευθύνη αποπεράτωσης του έργου Εγνατία Οδός.

Η Εγνατία Οδός και οι κάθετοι άξονές της, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, μήκους 670 χλμ., που διασχίζει οριζόντια τη χώρα από την Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Έβρου. Με την ολοκλήρωσή της μειώθηκαν οι αποστάσεις και βγήκαν από την απομόνωση μερικές από τις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας, όπως η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Θράκη. Επιπλέον αυξήθηκαν οι δυνατότητες επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό.

Η Εγνατία Οδός αποτελεί το πιο σημαντικό σύγχρονο έργο υποδομής για την ανάπτυξη και επικοινωνία της χώρας μας με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Αποτελεί τμήμα των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Λειτουργεί συγχρόνως ως συλλεκτήριος οδικός άξονας των μεταφορών της Βαλκανικής και της Ν.Α. Ευρώπης. Συνδέεται με 4 λιμάνια, 6 αεροδρόμια και 9 κάθετους άξονες που διασφαλίζουν την πρόσβαση στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η Εγνατία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, μήκους 670 χλμ., που διασχίζει οριζόντια τη χώρα από την Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Έβρου. Με την ολοκλήρωσή της μειώθηκαν οι αποστάσεις και βγήκαν από την απομόνωση μερικές από τις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας, όπως η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Θράκη. Επιπλέον αυξήθηκαν οι δυνατότητες επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό.Οι Κάθετοι Άξονες της Εγνατίας Οδού, ως τμήματα των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων, εξασφαλίζουν τη σύνδεση της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και επεμβάσεις στο υφιστάμενο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέονται με την Εγνατία. Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Σχέδιου Δράσης Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε μελέτες οδικής ασφάλειας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού και οδικού δικτύου ενώ στοχεύει και στην ανάληψη της ευθύνης των σχετικών εργασιών κατασκευής.

Επίσης, έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της και σε έργα που υλοποιούνται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς και συνάπτοντας συμβάσεις διαχείρισης και επίβλεψης μελετών και κατασκευής μεγάλων, κυρίως, έργων υποδομής.

 

6ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΡΜΗΣ
[email protected]

 

www.egnatia.eu
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.