WEBINAR - Architects in Greece 6

Το ΚΤΙΡΙΟ σας προσκαλεί στο 6ο webinar της πετυχημένης σειράς Architects in Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 6:30 μ.μ., με τη συμμετοχή των διακεκριμένων αρχιτεκτονικών γραφείων:

 • • A&M ARCHITECTS
  Αλέξανδρος Πασχαλούδης, Senior Architect & Design Operations Manager
 • • K-ARCHITECTS
  Αναστάσιος Κωτσιόπουλος,Founder K-Architects, Architect
 • • MOLD ARCHITECTS
  Ηλιάνα Κερεστετζή, Founder Mold Architects, Architect
 • • Α31 ARCHITECTURE
  Πραξιτέλης Κονδύλης, Founder A31 Architecture, Architect

ΔΗΛΩΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας παρουσιάζουν έργα τους με σκοπό την ευρύτερη διάδοση της αρχιτεκτονικής και της ποιότητας στα κτίρια σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για τις κατασκευές κτιρίων.

Τα webinar που διοργανώνει το ΚΤΙΡΙΟ αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες ώστε να γνωρίσουν τα έργα και τους δημιουργούς τους, τις αρχές σχεδιασμού, τα κριτήρια επιλογής, τον τρόπο κατασκευής, τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές που οδήγησαν στο ποιοτικό αποτέλεσμα και να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ομιλητές μετά το πέρας των παρουσιάσεων.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Α&Μ Architects: Ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 1983 από τους Μιχάλη Μαυρολέων και Andy Alexiades με όραμα την παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας αρχιτεκτονικής. Με 65 επαγγελματίες από 6 διακριτές εξειδικεύσεις η Α&Μ αναπτύχθηκαν, στεγάζοντας όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα στάδια του σχεδιασμού.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλούδης, Senior Architect & Design Operations Manager, θα μας παρουσιάσει το "Ellinikon Commercial Hub", το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό συγκρότημα της Ελλάδας και θα εκτείνεται σε πάνω από 185.000 m2. Χάρη στον πρωτοποριακό υβριδικό σχεδιασμό του συγκροτήματος, οι εσωτερικοί χώροι εναλλάσσονται με τους υπαίθριους, τις πλατείες και τους χώρους πρασίνου, διατηρώντας μια συνεχομένη ροή που επιτρέπει την ανεμπόδιστη περιπλάνηση σε όλους τους χώρους.

K-Architects: Ιδρύθηκαν από τον αρχιτέκτονα και ομότιμο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Μ. Κωτσιόπουλο το 1997 με τις αρχιτέκτονες Αιμιλία Ζουμπουλίδου και Αλίνα Πάνου, έχοντας βραβευθεί στην Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ο Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Founder Architect, θα παρουσιάσει την κατοικία "House 3", η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο με εξαιρετική θέα προς το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και το οποίο καθορίζει τη διάταξη του σχεδίου, τοποθετώντας την αυλή και τους κύριους χώρους προς την πλευρά της θέας. Οι στέγες είναι κατασκευασμένες από ξύλινα δοκάρια, ορατά εσωτερικά, με ανοίγματα, ώστε να εξασφαλίζεται ο φυσικός δροσισμός των χώρων και ο έμμεσος φωτισμός τους.

MOLD Architects: Ιδρύθηκαν το 2011 από την αρχιτέκτονα Ηλιάνα Κερεστετζή. Η πρακτική τους ενσωματώνει την έρευνα, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την κατασκευή, τον σχεδιασμό τοπίου, τις εικαστικές τέχνες και τον παραμετρικό σχεδιασμό.

Η Ηλιάνα Κερεστετζή, Founder Architect, θα παρουσιάσει τη βιοκλιματική προσέγγιση του σχεδιασμού της υπόσκαφης κατοικίας "nCaved", η οποία έχει τις ρίζες της στις κυκλαδικές ξερολιθικές κατασκευές με τα φυτεμένα τους δώματα. Η τοπολογία της σύνθεσης βασίζεται σε έναν ορθογωνικό κάνναβο, που εφαρμόζεται με ακρίβεια στην κλίση του εδάφους και παράγει μια τρισδιάστατη "σκακιέρα" πλήρων και κενών, φιλοξενώντας και απομονώνοντας ταυτόχρονα τους χώρους της κατοικίας.

Α31 Architecture: Το γραφείο ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Πραξιτέλη Κονδύλη το 2003 και έχει καταφέρει με το έργο του να αποσπάσει ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Με δύο δεκαετίες εμπειρίας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο καταξιωμένα γραφεία της ελληνικής αρχιτεκτονικής σκηνής.

Ο Πραξιτέλης Κονδύλης, Founder Architect, θα παρουσιάσει την κατοικία "Latypi" στη Μύκονο, η οποία συνδιαλέγεται με τον τόπο, το κλίμα και την αρχετυπική αρχιτεκτονική κληρονομιά του κυκλαδικού χώρου και, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως μια σύγχρονη "φυσική εγκατάσταση", εντάσσοντας τόσο τις σκληρές, όσο και τις μαλακές επιφάνειες στο φυσικό τοπίο της Μυκόνου.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 2310 480356 ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.