Πρόσκληση φοίτησης στο νέο Μ.Π.Σ. "Βιώσιμος Σχεδιασμός Εσωτερικού Περιβάλλοντος Κτιρίων" του Ε.Α.Π.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ανακοίνωσε την έναρξη του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο "Βιώσιμος Σχεδιασμός Εσωτερικού Περιβάλλοντος Κτιρίων". Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, και άλλων συναφών ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα του βιώσιμου σχεδιασμού και της βελτίωσης της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος των κτιρίων.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στους φοιτητές, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται εσωτερικούς χώρους που να είναι λειτουργικοί, υγιείς και φιλικοί προς το περιβάλλον. Μέσα από ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα όπως η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και οι σύγχρονες τεχνολογίες και μέθοδοι που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των εσωτερικών χώρων.
Το Ε.Α.Π. έχει διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα του προγράμματος, συνεργαζόμενο με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Α.Π. Οι πρώτες εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2024, με περιορισμένο αριθμό θέσεων διαθέσιμων.
Το νέο αυτό πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση σχετικά με τον βιώσιμο σχεδιασμό, προσφέροντας στους αποφοίτους του τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου αρχιτεκτονικού και μηχανολογικού περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/viosimos-shediasmos/ 
και η αίτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://dev.eap.gr/student-candidate/public#/

Η υποβολή αιτήσεων φοίτησης πραγματοποιείται έως 31/8/2024.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.