Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ξεκίνησε η δημιουργία ενός νέου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ολόκληρη την Ευρώπη με αφετηρία την Ελλάδα, από την κοινοπραξία Blink Charging Europe, σε συνεργασία με τη «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο, εγκαταστάθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο πρώτοι φορτιστές με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2+2 ΗΟ ηλεκτρικών οχημάτων, στους δύο χώρους στάθμευσης, αμφίπλευρα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, προσφέροντας δωρεάν φόρτιση, για τους επόμενους μήνες, στους διερχόμενους οδηγούς, με πρόβλεψη προτεραιότητας για τα οχήματα εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Δίκτυο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων της κοινοπραξίας αξιοποιεί ενέργεια, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που παράγεται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα από την EEG.
Η καθαρή ενέργεια στο δίκτυο αποτελεί τη νέα κινητήριο δύναμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την πράσινη οικονομία στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου, που οφείλονται στις μεταφορές, με βασική βέβαια προϋπόθεση τη μεγαλύτερη χρήση ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.