Υβριδικός σταθμός Α.Π.Ε. στην Αστυπάλαια από τη Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες

Η Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες κέρδισε τον διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για την ανάπτυξη του υβριδικού σταθμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του προγράμματος "Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί". Με τον νέο υβριδικό σταθμό Α.Π.Ε., το 80% περίπου των ενεργειακών αναγκών της Αστυπάλαιας θα παράγεται από καθαρή ενέργεια και θα οδηγήσει στην απεξάρτηση του νησιού από την κατανάλωση συμβατικών καυσίμων για την ηλεκτροπαραγωγή.
Το έργο στην Αστυπάλαια θα υλοποιηθεί από τη Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, ο υβριδικός σταθμός θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 3,5 MW και συσσωρευτές χωρητικότητας 10 MWh περίπου, καλύπτοντας το 50% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού από καθαρή ενέργεια Α.Π.Ε. Στη δεύτερη φάση του έργου, ο υβριδικός σταθμός θα επεκταθεί περαιτέρω, ώστε να καλύψει περισσότερο από το 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού, μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργία του θερμικού σταθμού παραγωγής, ο οποίος θα παραμείνει στο νησί υποστηρικτικά και ως εφεδρεία.
Ο υβριδικός σταθμός θα καλύπτει τόσο τις ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και τις γενικότερες ανάγκες του νησιού για ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, η εκπομπή ρύπων CO2 του ενεργειακού συστήματος του νησιού θα μειωθεί αισθητά, ενώ το κόστος παραγωγής θα είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος λειτουργίας του θερμικού σταθμού, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.
Πηγή φωτογραφίας: discovergreece.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.