Το Χenia στη Μύκονο επέστρεψε έπειτα από ριζική ανακαίνιση ©Bronxes Studio

Το Χenia στη Μύκονο επέστρεψε έπειτα από ριζική ανακαίνιση

Το ιστορικό Xenia Mykonos, χαρακτηριστικό έργο του τολμηρού μεταμοντέρνου αρχιτέκτονα του Ε.Ο.Τ., Άρη Κωνσταντινίδη, χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών διασημοτήτων. Για την ολική επαναφορά αυτού του ζωντανού μύθου επιστρατεύτηκε η ομάδα της Vois Architects, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Cosmoanima και με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο απόκτημα της αλυσίδας Louis Hotels, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης
ξενοδοχείων Trésor Hospitality. Διατηρώντας στον πυρήνα του την αρχική σύλληψη του αρχιτέκτονα, το νέο "Mykonos Τheoxenia" απέχει από τους σχεδιαστικούς απόηχους του κλασικού στιλ, ενσωματώνοντας αντ’ αυτού απλές, αφαιρετικές και καθαρές γραμμές, που συνάδουν και με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.
Το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί των ανέμων, γεννήθηκε από την ίδια πέτρα που περιβάλλει τα θαλάσσια τείχη του, σε μία απαράμιλλη καταπράσινη τοποθεσία στην άκρη της πόλης, που αποτελεί προστατευόμενη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, λίγα μόλις βήματα από τους επιβλητικούς ανεμόμυλους. Το ξενοδοχείο διαθέτει 74 κομψά, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και αυστηρά επιλεγμένα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και 4 σουίτες με ιδιωτική πισίνα και βεράντα. Τα μονοπάτια μέσα από τους αρωματικούς κήπους οδηγούν στα εστιατόρια, στα μπαρ και στην πισίνα.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.