Οι προϊοντικές λύσεις της ISOMAT στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του The Ellinikon

Οι ολοκληρωμένες προϊοντικές λύσεις της ISOMAT πρωταγωνιστούν στο πρωτοποριακό Κτίριο ΑμεΑ του The Ellinikon, το πρώτο ολοκληρωμένο έργο στο πολυαναμενόμενο project της μεγαλύτερης αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη!
Στο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που υλοποιήθηκε πρώτο από τη LAMDA Development, επιλέχθηκαν συστήματα στεγανοποίησης και κόλλησης & αρμολόγησης πλακιδίων από την ISOMAT, καλύπτοντας τις ανάγκες της κατασκευής για κορυφαία ποιότητα, μέγιστη αντοχή και βιώσιμο προσανατολισμό, συμβάλλοντας παράλληλα στην πιστοποίησή του στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το πρότυπο αειφορίας LEED.

ISOMAT Κτίριο ΑμεΑ The Ellinikon Photo 2
Το πρωτοποριακό αυτό έργο αποτελεί ευρωπαϊκό πρότυπο κοινωνικής πρόνοιας και αυτή τη στιγμή στεγάζει 5 συλλόγους ΑμεΑ, προάγοντας τον συμπεριληπτικό τρόπο ζωής σε κάθε του πτυχή. Προσφέροντας έναν καινοτόμο και προσβάσιμο χώρο έκτασης 11.500 τ.μ., το Κτίριο ΑμεΑ ξεχωρίζει για τη μέγιστη λειτουργικότητα και την άκρως προσεγμένη αισθητική που παρέχει σε όλους τους χρήστες, με σκοπό να αναβαθμίσει την καθημερινότητά τους προσφέροντας όλα όσα χρειάζονται. Η πιστοποίησή του στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το πρότυπο αειφορίας LEED, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση για βιώσιμες δομές, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία τους. Στην κατεύθυνση αυτή συνεισφέρουν, μεταξύ άλλων, η βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου, η χρήση ανθεκτικών υλικών μεγάλης διάρκειας ζωής με μειωμένες ανάγκες συντήρησης και αντικατάστασης, καθώς και οι χώροι πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο και στα δώματα του κτιριακού συγκροτήματος.

ISOMAT Κτίριο ΑμεΑ The Ellinikon Photo 3
Το πολυαναμενόμενο project του The Ellinikon συνεχίζει να εξελίσσεται με ταυτόχρονες εργασίες σε πολλαπλά πεδία, με όραμα τη δημιουργία μιας έξυπνης και πράσινης πόλης των 15 λεπτών, η οποία θα εδραιωθεί ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, οικιστικό, εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και χώρος αναψυχής με απεριόριστες επιλογές ψυχαγωγίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, έκτασης 6.200 στρεμμάτων, με κεντρικούς πυλώνες την «έξυπνη πόλη» και τη «βιώσιμη ανάπτυξη». Ως «έξυπνη πόλη» θα ενσωματώνει, με επίκεντρο τον άνθρωπο, έξυπνες λύσεις και υποδομές, με βασικά κριτήρια την ψηφιακή ετοιμότητα, την προηγμένη τεχνολογία και την προσαρμοστικότητα σε κάθε μελλοντική ανάγκη. Παράλληλα, η «βιώσιμη ανάπτυξη» θέτει σε προτεραιότητα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας του έργου, την αυξημένη ανθεκτικότητα των κατασκευών, τον περιορισμό της χρήσης φυσικών πόρων και των αποβλήτων, την απανθρακοποίηση και την κοινωνική ευημερία.
Η ISOMAT, με εμπειρία πάνω από 40 έτη στις κατασκευές, διαθέτει μια ευρεία γκάμα πιστοποιημένων προϊόντων, φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, τα οποία ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία τους, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση του Green Building και των βιώσιμων κατασκευών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τo site www.isomat.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.