Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Real Estate North και το 3ο Real Estate Forum

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Real Estate North, η μοναδική έκθεση για τα ακίνητα και τις επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα όπου συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι από μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών και δικηγορικές εταιρείες, ενώ σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν πάνω από 2000 επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

IMG_4790.jpg
Στο πλαίσιο της 2ης Real Estate Expo North, στο περίπτερο 16 του εκθεσιακού κέντρου ΔΕΘ - HELEXPO από 10-12 Νοεμβρίου 2023 εκπρόσωποι από την ελληνική κτηματομεσιτική αγορά, επαγγελματίες επισκέπτες και επενδυτές του εξωτερικού πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 B2B επαγγελματικές συναντήσεις με τους καλεσμένους επενδυτές μέσω του Hosted buyer προγράμματος, αποδεικνύοντας πως η ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη αποτελούν «μαγνήτη» επενδύσεων. Αυτό, μάλιστα, υποστήριξαν και οι ομιλητές του 3ου Real Estate Forum που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο.

IMG_4692.jpg
Το συνέδριο της σειράς REAL ESTATE FORUM αποτελεί σημείο συνάντησης επενδυτών και σημαντικό ορόσημο στη συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης του Real Estate στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ο κύριος Πάρις Μπίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του Forum αναφέρθηκε στις κυριότερες δράσεις που γίνονται από πλευράς Περιφέρειας για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και την αναβάθμιση των υποδομών.
Με την σειρά τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ακινήτων Θεσσαλονίκης κύριος Κωνσταντίνος Τζάρος, σημείωσε ότι «η ελληνική κτηματαγορά πατάει γερά στα πόδια της και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό», ενώ αναφερόμενος στις ξένες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας, ο κ. Τζάρος σημείωσε ότι το 2022 έπεσαν στην ελληνική κτηματαγορά 2 δισ. ευρώ, περισσότερα κατά 68% συγκριτικά με το 2021 τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσουμε σωστά το προϊόν που διαθέτουμε».

3R1A4892.jpg

Αμείωτο κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού τα θέματα του 3ου Real Estate Forum σχετικά με την αλλαγή χρήσης ακινήτου ως τρόπος εμπορικής αξιοποίησής του που παρουσίασε ο δικηγόρος κος Θάνος Χαριστός, η επενδυτική μετανάστευση μέσω Golden Visa από τον δικηγόρο κο Αλκίνοο Κωνή, τα οφέλη του Παθητικού Κτιρίου από τον ειδικό συνεργάτη του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού κτιρίου (ΕΙΠΑΚ) κο Γεώργιο Δερμεντζή , τα προβλήματα που προέκυψαν στην εκτός σχεδίου δόμηση μετά από τον νέο κτιριοδομικό κανονισμό από τον Founder and CEO της Καρανάσιος – Βαρσάμη & Συνεργάτες, κο Παναγιώτη Καρανάσιο, η άνθιση της αγοράς ακινήτων μέσω πλειστηριασμών από τον Διευθυντή Ανάπτυξης της πλατφόρμας εύρεσης ακινήτων σε πλειστηριασμό «Landea», κο Βασίλειο Πάτρα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των ξένων επενδυτών που συμμετείχαν ως επισκέπτες - αγοραστές στην έκθεση. Στις ομιλίες τους οι κκ Bisser Ivanov, Διευθυντής κατασκευής της εταιρείας Trace Group Hold PLC, ο κος Stoyan Barzakov, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νομικών Δραστηριοτήτων της Trace Group Hold PLC και ο προέδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Βουλγαρικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου κος Vladimir Tomov, συμπλήρωσαν την αρχική εισήγηση του Γενικού Συμβούλου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στην Σόφια, κυρίου Δημήτρη Μίχα, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους Βαλκάνιους και τους επενδυτές του δυτικού κόσμου γενικότερα.

Στην ομιλία της η κυρία Anna Pazdurova, CEO της Vision Properties Group που κινείται μεταξύ Λονδίνου και Dubai ανέπτυξε την στρατηγική της ταυτόχρονης επένδυσης σε δύο χώρες κι αναφέρθηκε στην σημασία για συνεργασίες στην Ελλάδα. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ Ελλάδας, κος Cobi Bitton, ανέπτυξε το προφίλ των Ισραηλινών επενδυτών στην Ελληνική αγορά ακινήτων. Όπως επισήμανε ο κ. Bitton από το βήμα του Real Estate Forum, «οι Ισραηλινοί ταξιδεύουν πέντε-έξι φορές ετησίως και αναζητούν σε άλλες χώρες επενδυτικές ευκαιρίες, με τη Θεσσαλονίκη να κρατά τα σκήπτρα λόγω των συναισθηματικών δεσμών, της «ζεστής» ατμόσφαιρας, της γεωγραφικής εγγύτητας, του λελογισμένου ρίσκου και της προσδοκώμενης απόδοσης των κεφαλαίων που θα διαθέσουν».

IMG_4891.jpg
Τέλος, στην 2η Real Estate North παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν τα μεγάλα εμβληματικά έργα που έρχονται στην πόλη, όπως η ανάπτυξη των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ από τον Πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO AE κύριο Αναστάσιο Τζήκα, η ανάπτυξη της Δυτικής εισόδου της πόλης από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Pointers Property Services SA, του Ομίλου Σαμαρά, κο Δημήτρη Τσοκακτσίδη, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τον αρχιτέκτονα κο Δημήτρη Δούμα και το πρώτο τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς ως οικοσύστημα καινοτομίας από τον κο Ιωάννη Κακαβάκη της Thess INTEC. Έργα που ασφαλώς θα έχουν αποτύπωμα στις αξίες του Real Estate όπως ανέφερε στο κλείσιμο της πολύ επιτυχημένης ημερίδας ο Πρόεδρος ΣΜΑΣΘ κος Κωνσταντίνος Τζάρος.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.