Η ALUMIL στη μάχη κατά του COVID-19 μέσω 3D εκτυπωτών υψηλής τεχνολογίας

Μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο στην οποία περιήλθε αναπάντεχα ο παγκόσμιος πληθυσμός, κάθε πολίτης και οργανισμός καλείται μέσα από τη στάση και τη συμπεριφορά του να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη και ανώδυνη ανάσχεση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός COVID-19.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη αυτή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υποστήριξη των ασθενών που πάσχουν από την λοίμωξη του κορωνοϊού, αλλά και η εξέταση όσων έχουν ύποπτα συμπτώματα, αποτελούν ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο που ενέχει όμως μεγάλο κίνδυνο, καθώς είναι γνωστό ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού είναι πολύ εύκολη, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα απαραίτητα αντισώματα.

Η ALUMIL αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα αλλά και την επικινδυνότητα του έργου των ανθρώπων που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή προσωπίδων προστασίας μέσω των 3D εκτυπωτών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της.

  

Οι προηγμένοι αυτοί εκτυπωτές, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρησιμοποιούνται κανονικά για το σχεδιασμό, την προτυποποίηση και τη δοκιμή εξαρτημάτων για συστήματα αλουμινίου. Μπορούν όμως να εκτυπώσουν οτιδήποτε, αρκεί τα σχέδια κάθε εκτύπωσης να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές των εκτυπωτών. Έτσι, εμπνεόμενη από μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε διεθνώς από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των 3D εκτυπώσεων και σε συνεργασία με την εταιρεία 3DHUB Greece, η ALUMIL ξεκίνησε να παράγει των σκελετό των ειδικών προσωπίδων προστασίας που σχεδίασε η γνωστή εταιρεία κατασκευής 3D εκτυπωτών Prusa. Με τη σειρά της, η 3DHUB Greece έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση, αποστείρωση και αποστολή των προσωπίδων στο Υπουργείο Υγείας.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.