Η πρώτη δίγλωσση έκδοση για τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια (nZEB)

Πρωτότυπη δίγλωσση έκδοση για τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια (nZEB), και για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας και της μείωσης των εκπομπών CO2 για την εξάλειψη της ενεργειακής κρίσης, την αειφορία της Γης και την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μέσα σε ένα εκτενές κεφάλαιο δίνονται ο ορισμός των κτιρίων nZEB, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, αλλά και τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι σχεδιασμού κτιρίων nZEB. Παράλληλα παρουσιάζονται αναλυτικά 20 παραδείγματα κτιρίων απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο να μεταφέρουν τεχνογνωσία και ιδέες σε όσους δραστηριοποιούνται ενεργά με την ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη των κατασκευών. Τα κτίρια που επιλέξαμε είναι σύγχρονα, ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και υλικά και καλύπτουν όλες τις χρήσεις, όπως κατοικίες, χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, ξενοδοχεία κτλ. Είναι μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας ή έχουν διακριθεί με τις υψηλότερες πιστοποιήσεις ενεργειακής απόδοσης και πολλά από αυτά λειτουργούν εκτός δικτύου. Έγχρωμες φωτογραφίες, σχέδια και ενεργειακά διαγράμματα διευκολύνουν τον αναγνώστη στην κατανόηση της λειτουργίας τους.

Φωτογραφίες, σχέδια και ενεργειακά διαγράμματα διευκολύνουν τον αναγνώστη στην κατανόηση της λειτουργίας τους.

Μέρος πρώτο. Σχεδιάζοντας ένα κτίριο nZEB.
Ποια είναι τα κτίρια nZEB; τι ορίζουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία; ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας; Πώς σχεδιάζουμε ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο;

Μέρος δεύτερο. Παραδείγματα κτιρίων.
Από τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια των BIG, έως το κτίριο γραφείων της LEGO στη Δανία, των C.F. MØller Architects και από το Κέντρο Σπουδών "Kapsarc" στη Σαουδική Αραβία των Zaha Hadid Arcitects, έως την Ελλάδα και την εξοχική κατοικία των en-routearchitecture, τα παραδείγματα που παρουσιάζονται προσαρμόζονται σε ποικίλα κλίματα, μορφολογίες και διαφορετικούς προϋπολογισμούς, αποδεικνύοντας ότι η βιοκλιματική και ενεργειακή προσέγγιση καθίστανται ως η πλέον αναπόφευκτη πρόκληση για το μέλλον των κατασκευών.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.