Διεθνής διάλογος στο πλαίσιο του Ecoweek 21 για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ecoweek και ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός Paremvasi έχουν αναλάβει τη διοργάνωση μίας ξεχωριστής πρωτοβουλίας στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, υπό την αιγίδα της επιτροπής "Ελλάδα 2021".
Η πρωτοβουλία αυτή αφορά έναν διεθνή δημόσιο διάλογο για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με σκοπό την έκθεση ιδεών και προτάσεων για την αναζήτηση μίας δημιουργικής, βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης για τα γλυπτά. Το βασικό ερώτημα που θα τεθεί είναι αν θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα ή να παραμείνουν στο βρετανικό μουσείο, αξιολογώντας φυσικά και κάθε άλλο δημιουργικό σενάριο, το οποίο θα είναι κοινά αποδεκτό. Η διεθνής κοινότητα καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε ένα ψηφιακό ερωτηματολόγιο, συμβάλλοντα έτσι στον εποικοδομητικό διάλογο.
Επιλεγμένες προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα συζητηθούν στο πάνελ ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τίτλο "Ελλαδικός πολιτισμός: Τα γλυπτά της Ακρόπολης των Αθηνών - προς μία αειφορική λύση μέσα από το διάλογο και προτάσεις από τη διεθνή κοινότητα", στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου "Ecoweek 2021: Ιστορία + Τουρισμός + Αειφορία - προς ένα αειφορικό όραμα στην πράξη".
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αίγινα. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: https://ecoweek2021.org , https://parthenonmarbles2021.org και https://thess-paremvasi.gr/.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.