Αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός του πρώτου "πράσινου" ουρανοξύστη στην Ελλάδα, "MARINA TOWER"

Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο ουρανοξύστης "Marina Tower", θα αποτελεί το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό "πράσινο" παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη. Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του. Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 m από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό. Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου.

marina tower 1
ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ
ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΥΡΑ.

Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός "έξυπνου" κτιρίου. Ο "Marina Tower" θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας. Το έργο του Ελληνικού θα δημιουργήσει νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο το Μητροπολιτικό Πάρκο, έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας, όπως ανέφερε και η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας, που σχεδίασε τον "Marina Tower", κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, senior partner και design team leader στην Foster+Partners. Η παρουσίαση των σχεδίων του "Marina Tower", που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά, πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης από την εταιρεία Lamda Development, η οποία έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του "Ελληνικού". Αυτή η επέμβαση θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

marina tower 3
Ο "MARINA TOWER" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στις ιστοσελίδες:
www.lamdadev.com
www.theellinikon.com.gr/

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.