Ανοδική η πορεία του Ομίλου Alfa Wood Group για το 2022

Το έτος 2022 αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία Alfa Wood Group επιτυγχάνοντας πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους δείκτες της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Όμιλος κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό να αυξήσει τον τζίρο του, ενώ παράλληλα οι υψηλότερες τιμές πώλησης σε συνδυασμό με την βελτίωση της παραγωγικής απόδοσης, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας το 2022 διατηρώντας την ηγετική της θέση στο κλάδο.
Το περιθώριο EBITDA για το 2022(LE), αναμένεται να κλείσει στο 13,7%, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2021. Ο κύκλος εργασιών για το 2022 παρουσίασε αύξηση 17,5% και έκλεισε στα 82 εκ. ευρώ. Χαρακτηριστικό στοιχείο πλέον για τον Όμιλο είναι ο έντονος εξαγωγικός του χαρακτήρας, παραμένοντας σημαντικός πυλώνας της εξωστρέφειας και της οικονομίας της χώρας με παρουσία σε 48 χώρες. Μεγάλα επενδυτικά σχέδια είναι στο πλάνο του ομίλου, συνολικού ύψους 18 εκ ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ενταχθεί τόσο στον Αναπτυξιακό νόμο όσο και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η Alfa Wood Group αποδεικνύει την δυναμική της με την απόκτηση και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή. Μια μονάδα παραγωγής νοβοπάν, που εδραιώνει την ηγετική θέση της Alfa Wood Group στον κλάδο της βιομηχανικής ξυλείας και της ελληνικής οικονομίας και την καθιστά μια από τις πιο πλήρες καθετοποιημένες βιομηχανίες στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.
Η εξέλιξη και ο επαγγελματισμός της Alfa Wood Group είναι μία εγγύηση που αναγνωρίζεται και εκτιμάται κάθε φορά από τους πελάτες και την αγορά.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.