Παρασκευά Πολυάννα

Από το 1990, η αρχιτέκτων Πολυάννα Παρασκευά, διατηρεί γραφείο στην Αθήνα, με την επωνυμία «Πολυάννα Παρασκευά + συνεργάτες», το οποίο εξειδικεύεται σε χώρους και κτίρια για παιδιά που εντάσσονται, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε εκπαιδευτήρια, σε νοσοκομεία κ.λπ. Η ευαισθησία, η ευρηματικότητα και ο διαδραστικός χαρακτήρας που απαιτεί ο σχεδιασμός τέτοιων ιδιαίτερων χώρων, έχει διαμορφώσει ανάλογα τη φιλοσοφία του γραφείου και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του, όπως οι ιδιωτικές μελέτες κατοικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, οι συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς κ.α.

Πρόθεση και στόχος είναι ο εμπλουτισμός της σχέσης του χρήστη, με το χώρο. Η ιδέα γύρω από την οποία αναπτύσσεται ο σχεδιασμός είναι κάθε φορά πρωτότυπη˙ καθοδηγείται από παραμέτρους όπως η ένταξη στο περιβάλλον, η επαφή με τη φύση, η κλίμακα, τα υλικά, και εμπλουτίζεται με στοιχεία βιωματικά όπως οι μνήμες, η θεατρικότητα, η διερεύνηση, το απρόοπτο. Ο σχεδιασμός, από τη βασική χάραξη μέχρι τις λεπτομέρειες και τα υλικά, συντελούν στην εκφραστικότερη απόδοση της κεντρικής ιδέας ενώ σέβεται και περιλαμβάνει βιοκλιματικές και οικολογικές αρχές.

 Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας σκέψης και σχεδιασμού είναι κτίρια και χώροι με ταυτότητα, αισθητική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποτυπώνονται στον χρήστη.

Το γραφείο έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι υποψηφιότητες για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύγχρονη Αρχιτεκτονική Mies Van der Rohe το 2003 και το 2011, το βραβείο Σύγχρονου Αρχιτεκτονικού Έργου του ΣΑΔΑΣ (Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων) το 2005, καθώς και οι υποψηφιότητες στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό WAF 2011 (World Architecture Festival), στις κατηγορίες Learning και Holiday.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.