Γιαννίκης Σταμάτιος

Ο Σταμάτιος Γιαννίκης έχει Πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα και Μάστερ Αρχιτεκτονικής ΙΙ από το Harvard Graduate School of Design, ΗΠΑ.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικά γραφεία όπως το Office of Metropolitan Architecture στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και το DMJM στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στους MAS (Μακρίδης & Συνεργάτες) και στους SPArch (Σακελλαρίδου / Παπανικολάου) στη Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης διδάξει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ως εντεταλμένος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το 2009 ίδρυσε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με μελέτες μικρής κλίμακας και ελληνικούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Το 2017 ίδρυσε το Architecture In Residence στη Θεσσαλονίκη. Το Architecture In Residence είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος με πυρήνα την αρχιτεκτονική παρέχει υπηρεσίες Φιλοξενίας, Ψυχαγωγίας και Εκπαίδευσης. Το Architecture In Residence έχει ως στόχο την προώθηση της γνώσης για την αρχιτεκτονική και τους αρχιτέκτονες, τη στήριξη της διεπιστημονικής ανταλλαγής γνώσεων και συνεργασίας, και την μετάδοση έμπνευσης για το ρόλο του σχεδιασμού στην κοινωνία.

http://giannikis.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.