Γεραρχάκη Μαρία

Η Μαρία Γεραρχάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κρήτη. Το 1990 εισήχθη στην σχολή γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών των ΤΕΙ Αθηνών, στο τμήμα Διακόσμησης, όπου και αποφοίτησε το 1994. Το 1993 φοίτησε με υποτροφία για ένα χρόνο στο τμήμα αρχιτεκτονικής  στο πολυτεχνείο του Μιλάνου στην Ιταλία. Το 1995, εισήχθη στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2002.
Την περίοδο 1995-2000 συνεργάστηκε με διάφορα γραφεία της Αθήνας, πάνω στην διακόσμηση κατοικιών και  τις ανακαινίσεις καταστημάτων.
Την περίοδο 2000-2006 ασχολήθηκε κυρίως με τις μελέτες μονοκατοικιών, πολυτελών εξοχικών κατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών στην επαρχία της Ελλάδος, κυρίως στις περιοχές της Κρήτης και της Κέας.
Από το 2006 και μετά, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την εταιρεία CYFIELD DEVELOPMENT, η οποία δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον τομέα της κατασκευής και πώλησης κτιρίων γραφείων και διαμερισμάτων.
Την περίοδο αυτή, μέσα στα πλαίσια της εταιρείας και τη συμβολή των συνεργατών της, ολοκληρώθηκαν αρκετά έργα  πολυκατοικιών και κτιρίων γραφείων με γνώμονα την ολοκληρωμένη προσέγγιση του έργου από την αρχιτεκτονική μελέτη την υλοποίηση της κατασκευής. Ο σχεδιασμός με έμφαση στην ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την αναζήτηση νέων τεχνολογιών, αποτελούν τη βασική αρχή του γραφείου. Με την επαφή και το διάλογο με τους πελάτες, αντιμετωπίζει το σχεδιασμό σαν ενιαίο σύνολο, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια με τελικό στόχο ένα προϊόν  υψηλών προδιαγραφών.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, σε μεγάλο φάσμα διαφορετικών χρήσεων από μονοκατοικίες, πολυώροφα κτίρια κατοικιών, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία, τα οποία απαιτούν εμπειρία στο χειρισμό και στη σύνθεση.
Ζητούμενο σε κάθε μελέτη είναι η δημιουργία  ισχυρής ταυτότητας και λειτουργικότητας. Βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του χρήστη και της λειτουργίας, με την ενσωμάτωση της αισθητικής, της ποιότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας , τα σύγχρονα υλικά και  της τεχνολογίας.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.