ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΚΕΝΟΥ

  • Δημοσιεύτηκε: 2020 / τεύχος 04 / σελ. 79

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Τα πετάσματα κενού (vacuum insulated panels / VIP) είναι η τεχνολογία αξιοποίησης του κενού σε εφαρμογές θερμομόνωσης. Έχουν τη μορφή ορθογώνιων δομικών πετασμάτων, αποτελούμενα από ένα αεροστεγές κέλυφος, που περιβάλλει ένα άκαμπτο πορώδες υλικό από το οποίο έχει αφαιρεθεί ο αέρας.
Το κέλυφος είναι μια μεμβράνη πάχους 100-200 μm που έχει ως βασικό προορισμό να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αεροστεγανότητα. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει μικρή θερμική αγωγιμότητα, ώστε να μην περιορίζει σημαντικά τη θερμομονωτική απόδοση του πετάσματος εξαιτίας του φαινόμενου της θερμογέφυρας που προκαλεί στην περίμετρό του.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατά τα τελευταία χρόνια η χρήση των υλικών αλλαγής φάσης παρουσιάζει διεθνώς έντονο ενδιαφέρον λόγω του πολλαπλάσιου θερμοαποθηκευτικού δυναμικού τους έναντι των άλλων υγρών ή στερεών υλικών.
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝA ΔΩΜΑΤA

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝA ΔΩΜΑΤA

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΡΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Οι φθορές που παρουσιάζονται στο δώμα μπορεί να είναι τοπικού χαρακτήρα, με την εμφάνιση μεμονωμένων ρωγμών κτλ. ή γενικού χαρακτήρα σε περίπτωση που το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.