ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΚΕΝΟΥ

  • Δημοσιεύτηκε: 2020 / τεύχος 04 / σελ. 79

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Τα πετάσματα κενού (vacuum insulated panels / VIP) είναι η τεχνολογία αξιοποίησης του κενού σε εφαρμογές θερμομόνωσης. Έχουν τη μορφή ορθογώνιων δομικών πετασμάτων, αποτελούμενα από ένα αεροστεγές κέλυφος, που περιβάλλει ένα άκαμπτο πορώδες υλικό από το οποίο έχει αφαιρεθεί ο αέρας.
Το κέλυφος είναι μια μεμβράνη πάχους 100-200 μm που έχει ως βασικό προορισμό να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αεροστεγανότητα. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει μικρή θερμική αγωγιμότητα, ώστε να μην περιορίζει σημαντικά τη θερμομονωτική απόδοση του πετάσματος εξαιτίας του φαινόμενου της θερμογέφυρας που προκαλεί στην περίμετρό του.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ

Τα δάπεδα που βρίσκονται πάνω από μη θερμαινόμενους χώρους αποτελούν περιοχές σοβαρών θερμικών απωλειών για τους εσωτερικούς χώρους. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα θερμικών απωλειών δαπέδων.
Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΕΥΕΛΙΞΙΑΗ ακουστική ποιότητα, αν και συνδέεται άμεσα με την ικανοποίηση και την άνεση των χρηστών, δεν λαμβάνει ακόμη και σήμερα τη δέουσα προσοχή. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.