ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΜΠΑΡ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 05 / σελ.109

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης, όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ, συνιστούν χώρους για τους οποίους η ακουστική άνεση αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Ωστόσο, η σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλων χώρων και τη χρήση λείων και σκληρών υλικών (π.χ. μάρμαρο, γυαλί, μέταλλο) συμβάλλει στην αύξηση του παραγόμενου θορύβου μέσω ανακλάσεων, προκαλώντας δυσάρεστη αίσθηση στον επισκέπτη. Συμπληρωματικά, το αυξημένο επίπεδο θορύβου καθιστά δυσχερή την επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού και ταυτόχρονα υποβαθμίζει τις εργασιακές συνθήκες, ενώ η πολύωρη έκθεση σε τέτοιο ακουστικό περιβάλλον συμβάλλει μακροπρόθεσμα σε καταστάσεις μη ψυχικής υγείας. Για τους παραπάνω λόγους, είναι αναγκαία η αναβάθμιση του ακουστικού περιβάλλοντος σ’ αυτούς τους χώρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΤΥΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΦΕΡΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΤΥΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΦΕΡΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ

Ο σχεδιασμός, οι προτάσεις εφαρμογής και η πιστοποίηση των ηχομονωτικών κατασκευών αποτελούν ένα σύνθετο και πολυπαραμετρικό αντικείμενο, που απαιτεί εξειδικευμένη μελέτη από ειδικό σύμβουλο ακουστικής. Στο άρθρο γίνεται συνοπτική παρουσίαση…
ΑΣΦAΛTIKA YΛIKA

ΑΣΦAΛTIKA YΛIKA

Oι άσφαλτοι και οι πίσσες αποτελούν μια κατηγορία συνδετικών υλών, υλικών στεγανοποίησης, πλήρωσης αρμών και συγκόλλησης, που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα στις κατασκευές.
ΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατά τα τελευταία χρόνια η χρήση των υλικών αλλαγής φάσης παρουσιάζει διεθνώς έντονο ενδιαφέρον λόγω του πολλαπλάσιου θερμοαποθηκευτικού δυναμικού τους έναντι των άλλων υγρών ή στερεών υλικών.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.