ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 04 / σελ.85

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
Το σχέδιο κλιματικών στόχων της Ε.Ε. προβλέπει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30% και μείωση κατά 40% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2030 με έτος αναφοράς το 1990. Σ’ αυτό το πλαίσιο όλα τα νέα κτίρια πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (nZEB), δηλαδή να καταναλώνουν ελάχιστη έως μηδενική ποσότητα ενέργειας από την 1η Ιουνίου 2021. Σημαντικό μερίδιο στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού ισοζυγίου ενός κτιρίου έχει η μείωση των ενεργειακών απωλειών από τα ανοίγματα του κτιρίου. Η επίδοση του κτιριακού κελύφους όσο αφορά στη μείωση των ενεργειακών απωλειών επηρεάζεται σημαντικά από τον προσανατολισμό των κουφωμάτων, τη θερμομονωτική τους ικανότητα, την ελαχιστοποίηση των διαφυγών του αέρα και των θερμογεφυρών και την ποιότητα των υλικών του κουφώματος. Τα παραπάνω αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιλογή των κουφωμάτων τόσο σε νέες, όσο και σε υφιστάμενες κατασκευές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σκίασης καθορίζεται από την ηλιακή γεωμετρία, τα γεωμετρικά και τεχνικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας, την αισθητική ποιότητα, το κόστος και τις ανάγκες συντήρησης.
ΕΙΔΗ ΤΖΑΜΙΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΙΔΗ ΤΖΑΜΙΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τα τζάμια αποτελούν ένα σύγχρονο υλικό που βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές στις σύγχρονες κατασκευές.
ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Η αρχιτεκτονική τάση για μεγάλα γυάλινα ανοίγματα ώθησε τη βιομηχανία κουφωμάτων στην παραγωγή σύγχρονων συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας με υψηλά τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.