Featured ΤΟ LEED ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΤΟ LEED ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

  • Δημοσιεύτηκε: 2023 / τεύχος 10 / σελ.121

Πέρα από τον στόχο της αυτής καθαυτήν πιστοποίησης, η επιδίωξη υψηλότερης βαθμολογίας συνεπάγεται και μια πληθώρα άλλων πλεονεκτημάτων, όπως θετικό αντίκτυπο στην αγορά δομικών υλικών, εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, ευαισθητοποίηση των χρηστών κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το USGBC υποστηρίζει και ενισχύει επενδυτές κτιρίων που πετυχαίνουν την υψηλότερη βαθμίδα πιστοποίησης (LEED platinum) με τη δωρεάν προβολή τους στον τύπο και σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και επενδυτική αξία στα πιστοποιημένα κτίρια. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ο σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελεί στις ημέρες μας μια πρόκληση τόσο για τους μελετητές, όσο και για τους ιδιώτες - ενοίκους.
ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ

ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ "ΠΡΑΣΙΝΑ" - ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αειφορία στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη δομικών υλικών, αλλά και κατ’ επέκταση, στην κατασκευή “πράσινων” κτιρίων, μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη στρατηγική μάρκετινγκ μίας κατασκευαστικής εταιρίας.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η αυξημένη επιβάρυνση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και η μόλυνση των υδάτων, του εδάφους και του αέρα αποτελούν τις πιο καίριες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.