ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ LEED
- Δημοσιεύτηκε: 2021 / τεύχος 08 / σελ. 125
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Στα τέλη του 20ου αιώνα ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες για τον περιορισμό της επίπτωσης των δραστηριοτήτων του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον. Το 1987 η Παγκόσμια Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης (WECD) διατύπωσε τον ορισμό της αειφόρου ανάπτυξης ως την "ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες των τωρινών γενεών δίχως να θέτει σε κίνδυνο τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών" (WCED 1987). Ένας από τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος είναι η υποβέλτιστη δομή και λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Download attachments:
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Η κοινωνική αναγκαιότητα για μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων οδηγεί αναπόφευκτα σε μια νέα φιλοσοφία σχεδιασμού αλλά και στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και τεχνολογιών στα κτίρια.
ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η έντονη αστικοποίηση που εμφανίζεται σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες έχει οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού και των παραγωγικών διαδικασιών, όπως αυτές καθιερώθηκαν από την έναρξη…
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Τα φωτοβολταϊκά πάρκα που λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2007 αποτελούν πλέον σημαντικές εγκαταστάσεις, διασυνδεδεμένες με το ηλεκτρικό δίκτυο της Δ.Ε.Η., χωρίς όμως να λείπουν τα σχετικά προβλήματα. Η παράθεση…