ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 09 / σελ. 105

ΕΝΑ ΠΟΛΥΚΡΙΤΗΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ

Ο τουρισμός είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό, με σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην κοινωνική ευημερία. Αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Ωστόσο, ο τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων με μεγαλύτερη την πιο πρόσφατη, αυτήν της πανδημίας. Αν συνυπολογιστεί σ’ αυτό το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη, στο γενικότερο παγκόσμιο πλαίσιο, αντιμετωπίζει προκλήσεις στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα και πως όλο αυτό το ευμετάβλητο οικονομικό κλίμα έχει προκαλέσει έντονη πηγή διαταραχών και τροχοπέδη στη βιώσιμη ανάπτυξη αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, ειδικά νοτίων, τότε είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές και ουσιαστικές προκλήσεις.
Κεντρική φωτογραφία: "Hotel Marcel", Becker & Becker. © Seamus Payne.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ

Η ανάλυση κύκλου ζωής (LCΑ) είναι μια γενική μέθοδος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η οποία στηρίζεται στο διεθνές πρότυπο ISO 14040-14044 και σκοπό έχει την ποσοτικοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ο σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελεί στις ημέρες μας μια πρόκληση τόσο για τους μελετητές, όσο και για τους ιδιώτες - ενοίκους.
ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το κτίριο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας αποτελεί ένα από τα κύρια και σημαντικά εργαλεία, που θεσμοθετήθηκε σε επίπεδο κεντρικής ενεργειακής πολιτικής το 2010 με την ευρωπαϊκή οδηγία 31. Σήμερα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.