ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 10 / σελ.62

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
Το βασικότερο χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του γυαλιού είναι η διαφάνεια, που επιτρέπει την είσοδο του φυσικού φωτός στους εσωτερικούς χώρους. Το φως λειτουργεί ως στοιχείο της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, δημιουργώντας μια διαφορετική αίσθηση του χώρου ανάλογα με το χειρισμό του σε κάθε περίπτωση. Το γυαλί μπορεί να δημιουργήσει νέες χωρικές σχέσεις, προσφέροντας οπτική ελευθερία και συνέχεια και δημιουργώντας μεγάλους και φωτεινούς χώρους. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο υλικό, καθώς ένα υαλοπέτασμα μπορεί να είναι απολύτως διαφανές, ημιδιαφανές ή έγχρωμο, να φέρει εικόνες και σχέδια, να χρησιμοποιηθεί ταυτοχρόνως ως άνοιγμα ή και ως διαχωριστικό. Επιπλέον, η ποικιλία των εφαρμογών του και το εύρος χρήσης του τού επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε κάθε είδους εσωτερικό χώρο, π.χ. σε κατοικίες, χώρους εργασίας, δημόσια κτίρια κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ

Eκτός από τα γεωμετρικά στοιχεία, τη μορφή και την αισθητική μιας σκάλας, η αναγνωρισιμότητα και η ασφαλής χρησιμοποίησή της αποτελούν απαραίτητα στοιχεία, τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη μέριμνα τόσο κατά τη…
ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Η χρήση ανελκυστήρα σε μια μονοκατοικία σχετίζεται τόσο με το μέγεθος και τη διαρρύθμιση της μονοκατοικίας, όσο και με τις ιδιαίτερες ανάγκες των χρηστών της.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.