ΔΑΠΕΔΑ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 05 / σελ. 101

Οι διαφορετικές λειτουργίες μιας επαγγελματικής κουζίνας καθορίζουν τις απαιτήσεις αποστράγγισης και καθαρισμού των δαπέδων και αποτελούν τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των υλικών τους. Σε κάθε περίπτωση, τα δάπεδα θα πρέπει να διαθέτουν τα ακόλουθα κοινά χαρακτηριστικά: ανθεκτικότητα σε θερμότητα και χημικούς παράγοντες, αντοχή στο χρόνο, υψηλές απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Στην οργάνωση της κάτοψης συνιστάται ο σαφής διαχωρισμός των χώρων αποθήκευσης, προετοιμασίας, επεξεργασίας και διανομής του φαγητού, πλυσίματος των σκευών και απόρριψης των απορριμμάτων, προκειμένου να μη μεταφέρονται, στερεοί ή υγροί ρύποι και να εξασφαλίζονται υψηλές συνθήκες υγιεινής. Επίσης οι χώροι για το προσωπικό, τα αποδυτήρια και οι χώροι υγιεινής για τους πελάτες θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι, ώστε να μη χρειάζεται η διέλευσή τους από τους χώρους επεξεργασίας και παραγωγής φαγητού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τα αθλητικά δάπεδα πρέπει να συνδυάζουν κυρίως την ασφάλεια με την άνεση των αθλητών. Στο άρθρο αυτό παρέχονται πληροφορίες για τις διαθέσιμες επιλογές δαπέδων κατάλληλων για κλειστούς αθλητικούς χώρους και…
ΜΟΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΔΠΕΔΑ

ΜΟΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΔΠΕΔΑ

Oι μοκέτες αποτελούν μια πρακτική λύση για όλους σχεδόν τους χώρους των κτιρίων. Η σωστή επιλογή και τοποθέτησή τους εξασφαλίζει τη σωστή αισθητική και τεχνική προσαρμογή τους στους χώρους καθώς…
ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΕΠΙΛΟΓΗ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Το ξύλο χρησιμοποιείται ευρέως ως υλικό σε εξωτερικές εφαρμογές. Η έκθεση των εξωτερικών δαπέδων στα καιρικά φαινόμενα και στους βιολογικούς παράγοντες αυξάνει τις απαιτήσεις του υλικού.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.