Πολυκαρβονικά φύλλα

Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι επίπεδα στοιχεία μεγάλου μήκους με μεταβαλλόμενη φωτοδιαπερατότητα (20%-75%), τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιστεγάσεις αλλά και επενδύσεις όψεων. Το μικρό τους βάρος επιτρέπει τη στήριξή τους σε απλούς και χαμηλού κόστους φέροντες οργανισμούς στήριξης. Συχνά τα φύλλα στα άκρα τους φέρουν ειδικές προεξοχές για την ταχύτερη και ασφαλέστερη τοποθέτησή τους στο σκελετό στήριξης, ο οποίος είναι συνήθως από αλουμίνιο ή χάλυβα. Στην περιοχή σύνδεσης των φύλλων τοποθετούνται ειδικά προφίλ σύνδεσης διατομής, συνήθως U, από αλουμίνιο ή πολυκαρβονικό και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αυξημένη ανάγκη για αεροστεγανότητα, η τοποθέτησή τους συνδυάζεται με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένων ελαστικών παρεμβυσμάτων. Στον αρμό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί και ειδικά κατασκευασμένο αρμοκάλυπτρο. Τα στηρίγματα επίσης πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ανάλογα με τα φορτία και την περιοχή τοποθέτησης.

  • Second Text:

    Α. Σύστημα στήριξης πολυκαρβονικών φύλλων. 1. Δοκός στήριξης. 2. Κυψελωτό πολυκαρβονικό φύλλο, κυμαινόμενου πάχους και αριθμού κυψελίδων. 3. Ελαστικά παρεμβύσματα για τη στερέωση του φύλλου. 4. Πλάκα πίεσης. 5. Καπάκι (προστατευτικό). Β. Λεπτομέρεια στήριξης διαφώτιστου φύλλου σε κατακόρυφη επιφάνεια. 1. Τσιμεντοκονίαμα. 2. Σιλικόνη. 3. Χαλυβδολαμαρίνα. 4. Καπάκι. 5. Γωνιακό τεμάχιο. 6. Προφίλ αλουμινίου. 7. Πολυκαρβονικό φύλλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ορθομαρμάρωση όψης στο Νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή

Ορθομαρμάρωση όψης στο Νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή

Η επένδυση του κελύφους της νέας πτέρυγας του μουσείου πραγματοποιείται με αναρτημένες πλάκες ωχρού πωρόλιθου Έδεσσας, με οριζόντιο κάνναβο, τοποθετημένες εναλλάξ σε δύο ζώνες, διαφορετικού ύψους και επεξεργασίας της επιφάνειας.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.