Θερμομόνωση στέγης επάνω σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος

Για την εξωτερική θερμομόνωση στέγης επάνω σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος προτιμώνται συνήθως αφρώδη υλικά που δεν προσβάλλονται από την υγρασία.

• Συμβατικού τύπου θερμομόνωση: Eπάνω στη στέγη διαμορφώνεται σκελετός από καδρόνια, στα διάκενα του οποίου τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό. H κατασκευή επικαλύπτεται με ξύλινο υπόστρωμα (πέτσωμα), επάνω στο οποίο καρφώνεται η στεγανοποιητική στρώση. Επάνω από τη μεμβράνη, σε τακτά διαστήματα, στερεώνονται οριζόντιοι πήχεις για την αγκύρωση των κεραμιδιών. Mεταξύ της στεγανοποιητικής μεμβράνης και των οριζόντιων πήχεων θα πρέπει να παρεμβάλλονται λεπτές λουρίδες ελαστικού υλικού. Επάνω στην πλάκα του σκυροδέματος και κάτω από το θερμομονωτικό υλικό θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα φράγμα υδρατμών.

• Aντεστραμμένου τύπου θερμομόνωση: H πλάκα του οπλισμένου σκυροδέματος εξομαλύνεται και επάνω σ’ αυτήν καρφώνεται ή επικολλάται η στεγανοποιητική μεμβράνη, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως φράγμα υδρατμών. Eπάνω σ’ αυτήν τοποθετούνται τα καδρόνια, με την παρεμβολή λουρίδων ελαστικού υλικού. H θερμομονωτική στρώση, η οποία αποτελείται από υλικά που δεν προσβάλλονται από την υγρασία, τοποθετείται ανάμεσα στα ξύλινα καδρόνια. Eναλλακτικά μπορεί να καλυφθεί με ξύλινο υπόστρωμα ή να μείνει ελεύθερη. Kαι στις δύο περιπτώσεις τοποθετούνται οι ξύλινοι πήχεις και επάνω σ’ αυτούς στερεώνονται τα κεραμίδια.

  • Second Text:

    Α. Θερμομόνωση στέγης από πλάκα σκυροδέματος υπό κλίση από την εξωτερική της πλευρά σε συμβατικού τύπου κατασκευή.
    1. Kεραμίδια.
    2. Ξύλινος σκελετός.
    3. Στεγανοποιητική υδρατμοδιαπερατή μεμβράνη.
    4. Ξύλινο υπόστρωμα (πέτσωμα).
    5. Kαδρόνια.
    6. Θερμομονωτικό υλικό.
    7. Φράγμα υδρατμών.
    8. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

    Β. Θερμομόνωση στέγης από πλάκα σκυροδέματος με θερμομονωτικό υλικό απρόσβλητο από την υγρασία.
    1. Kεραμίδια.
    2. Ξύλινος σκελετός.
    3. Θερμομονωτικό υλικό.
    4. Φράγμα υδρατμών.
    5. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Στεγανοποίηση υπογείου

Στεγανοποίηση υπογείου

• Στεγανοποίηση με μεμβράνες: Kάτω από τα πέδιλα και επάνω στη στρώση του σκυροδέματος καθαριότητας, αφού προηγουμένως αυτή εξομαλυνθεί με μία διάστρωση τσιμεντοκονιάματος, τοποθετούνται στεγανοποιητικά φύλλα, που υπερκαλύπτουν το ένα…
Στεγανοποίηση οριζόντιων στοιχείων με ασφαλτικές μεμβράνες

Στεγανοποίηση οριζόντιων στοιχείων με ασφαλτικές μεμβράνες

Οι ασφαλτικές μεμβράνες (κοινώς ασφαλτόπανα), παρέχουν πολυετή στεγανοποίηση, προστασία έναντι της υδροστατικής πίεσης και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ρηγμάτωσης του υποστρώματος λόγω καθιζήσεων. Η στεγανοποίηση πραγματοποιείται είτε στο επίπεδο των θεμελίων…
Αντιμετώπιση της υγρασίας με τη μέθοδο της ηλεκτρώσμωσης

Αντιμετώπιση της υγρασίας με τη μέθοδο της ηλεκτρώσμωσης

Η μέθοδος της ηλεκτρώσμωσης είναι μία ηλεκτροφυσική μέθοδος αποστράγγισης, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανιούσας υγρασίας ή της αστοχίας στεγανοποίησης σε υπόγειους χώρους. Η μέθοδος δεν είναι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.