Πισίνα με μεταλλικά πετάσματα και επανακυκλοφορία νερού μέσω εξαφριστή

Αρχικά διαμορφώνεται ο πυθμένας της πισίνας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και κατόπιν τοποθετούνται τα περιμετρικά μεταλλικά πετάσματα και το κανάλι υπερχείλισης, εφόσον πρόκειται για πισίνα με υπερχείλιση.
Τα μεταλλικά πετάσματα βιδώνονται μεταξύ τους, στερεώνονται με αντηρίδες από γαλβανισμένο χάλυβα και στηρίζονται περιμετρικά σε επιφάνεια σκυροδέματος ή σε πέδιλα σκυροδέματος, οπότε η κατασκευή καθίσταται στέρεη και δεν χρειάζεται η επιχωμάτωση περιμετρικά, πριν από την πλήρωσή της με νερό. Τα περιμετρικά πετάσματα συνήθως έχουν ύψος από 1,00 m έως 1,50 m και σε αυτά διαμορφώνονται οι αναμονές για τα φωτιστικά και τα στόμια προσαγωγής νερού.
Ακολουθεί προαιρετικά η θερμομόνωση των πετασμάτων με σκληρό θερμομονωτικό υλικό. Εφόσον γίνει επίχωση, η πρώτη στρώση σε επαφή με το πέτασμα συνιστάται να διαμορφώνεται με διαπερατό υλικό, όπως η άμμος. Κατόπιν, τοποθετούνται όλες οι σωληνώσεις και οι καλωδιώσεις, που οδηγούνται στο μηχανοστάσιο, το οποίο συνιστάται να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πισίνα. Έπειτα τοποθετείται ο οδηγός στην κουπαστή των μεταλλικών πετασμάτων και κατόπιν η εύκαμπτη μεμβράνη στο εσωτερικό της πισίνας.
Τα κύρια συστήματα επανακυκλοφορίας νερού είναι με υπερχείλιση ή μέσω εξαφριστή (skimmer). Ο τρόπος της απολύμανσης του νερού δεν διαφοροποιείται και επιτυγχάνεται το ίδιο επίπεδο καθαρισμού και διήθησης του νερού και με τις δύο επιλογές. Στην περίπτωση της πισίνας με υπερχείλιση το νερό της πισίνας ανακυκλώνεται διαρκώς με αργή ροή περιμετρικά της πισίνας μέσω καναλιού υπερχείλισης. Η πισίνα με εξαφριστήρα (skimmer) είναι πιο απλή και γρήγορη κατασκευή σε σχέση με τις πισίνες με υπερχείλιση, καθώς δεν απαιτείται δεξαμενή και κανάλι υπερχείλισης. Το νερό βρίσκεται σε βάθος 5 - 7 cm από το χείλος της πισίνας. Συνιστώνται για επιφάνειες νερού έως και 60 m².

  • Second Text:

    Ενδεικτική κατασκευή πισίνας με μεταλλικά πετάσματα και εξαφριστήρα.

    1. Βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα.
    2. Βάση πισίνας από σκυρόδεμα.
    3. Μεταλλική δομή.
    4. Αντηρίδες πετασμάτων.
    5. Ενίσχυση αντηρίδας.
    6. Σύστημα στήριξης επιχειλίου.
    7. Κουτί διακλάδωσης.
    8. Μηχανισμός εξάφρισης (skimmer).
    9. Φωτιστικό.
    10. Αυλάκι στέψης πισίνας.
    11. Αντιολισθητικό επιχείλιο.
    12. Φρεάτιο πυθμένα.
    13. Στόμιο εισαγωγής νερού.
    14. Επένδυση με εύκαμπτη συνθετική μεμβράνη.
    15. Δίκτυο σωληνώσεων PVC.
    16. Αντλία ανακυκλοφορίας.
    17. Φίλτρο άμμου.
    18. Ηλεκτρολογικός πίνακας.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Συστήματα υπόγειας αποστράγγισης

Συστήματα υπόγειας αποστράγγισης

Στόχος της υπόγειας αποστράγγισης είναι η διατήρηση της υγρασίας του εδάφους σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο ορθός σχεδιασμός του συστήματος αποστράγγισης δεν προκαλεί ξηρασία του εδάφους, καθώς το έδαφος έχει την ικανότητα να κατακρατεί εκείνη την…
Επιστέγαση αιθρίου

Επιστέγαση αιθρίου

Τα στέγαστρα αίθριων χώρων είναι αυτοφερόμενες κατασκευές και αποτελούνται από έναν κάνναβο διατομών αλουμινίου, συνήθως με θερμοδιακοπή, και μπορούν να διαθέτουν διάφορους τύπους υαλοπινάκων. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε νέες,…
Κεκλιμένη φυτεμένη στέγη σε ανακατασκευή μουσείου

Κεκλιμένη φυτεμένη στέγη σε ανακατασκευή μουσείου

Το μουσείο Biesbosch, έχει επανασχεδιαστεί με σκοπό την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι διαμορφώσεις εδάφους, που περικλείουν τη βορειοδυτική πλευρά, μαζί με την πράσινη στέγη λειτουργούν μονωτικά και ως ρυθμιστές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.