Νέα βάση δεδομένων βλάστησης για ενίσχυση της βιοποικιλότητας στον σχεδιασμό

Με στόχο την καλύτερη ενσωμάτωση της βιοποικιλότητας στον σχεδιασμό, το αρχιτεκτονικό γραφείο Henning Larsen δημιούργησε τη βάση δεδομένων φυτών ανοιχτού κώδικα "GeoPlant", η οποία διαθέτει ένα μεγάλο πλήθος δεδομένων για την παγκόσμια βλάστηση, παρέχοντας στους σχεδιαστές τα κατάλληλα μέσα, ώστε να μπορέσουν να δώσουν προτεραιότητα στην ιθαγενή χλωρίδα.
To "GeoPlant", το οποίο αναπτύχθηκε από μια ομάδα ειδικών σχεδιασμού, βιολόγων και οικολόγων, εκσυγχρονίζει τη διαδικασία σχεδιασμού τοπίου ψηφιοποιώντας σε μια συνολική βάση, τις "διάσπαρτες" πληροφορίες που συναντά κανείς στη σχετική βιβλιογραφία.
Το εργαλείο χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία για την κατανόηση των οικολογικών συνθηκών, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά σε διαφορετικές γεωγραφίες και κλιματικές ζώνες. Περιλαμβάνει 5.600 είδη φυτών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από περισσότερες από έξι πηγές με 62 χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, που αποδίδονται σε κάθε μεμονωμένη χλωρίδα. Τα φίλτρα κατηγοριοποιούνται σε γενικά χαρακτηριστικά, ανθρώπινους παράγοντες, λειτουργικότητα, παραγωγικότητα, περιβαλλοντικές συνθήκες, δομή, αισθητηριακές πτυχές και ανθεκτικότητα, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση. Στόχος είναι η σύνδεση του "GeoPlant" με σχεδιαστικά προγράμματα, όπως το "Rhino", ώστε να προχωράει ο σχεδιασμός με είδη και πληροφορίες από τη βάση δεδομένων.
Το εγχείρημα συγχρηματοδοτείται από το γραφείο Henning Larsen και το ίδρυμα Ramboll.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.